/Otvorenje Advent Festa u Katedrali 5. prosinca

Otvorenje Advent Festa u Katedrali 5. prosinca

U srijedu, 5. prosinca, u 18.30 sati, održat će se otvorenje Advent Festa u Katedrali u sklopu Adventa u Zagrebu kao jednog od najbolje ocjenjenih adventskih zbivanja u europskim gradovima. Manifestacija će trajati od 5. do 22. prosinca, a program će publici ponuditi četiri koncerta.

Festival otvara koncert glazbenih snaga same katedrale i to Mješovitim katedralnim zborom pod ravnanjem maestra Matije Škvorca, a uz pratnju orguljašice Katarine Javore.

U srijedu, 12. prosinca, program se nastavlja s koncertom glazbenika: Gorana Končara, violina, Ljerke Končar Gamulin, violončelo, i Maria Penzara, čembalo.

Koncert Podium Brass Kvinteta s gostom iz Australije trubačem Paulom Goodchildom na rasporedu je 19. prosinca u 18.30 sati.

Završni koncert uslijedit će 22. prosinca, subota, u 18.30 sati kad će zagrebačke orgulje zazvučati pod prstima orguljaša Milana Hibšera s gošćom sopranisticom Ninom Kobler.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz dobrovoljne priloge za orgulje.

Advent Fest u Katedrali održava se uz podršku Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića, Turističke zajednice Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge Zvuci tišine. Umjetnički voditelj festivala je mr. art. Edmund Borić-Andler.

mšm