/Počela jedna od najdugovječnijih ljetnih manifestacija; Goran Bare i Majke otvaraju koncertni program Špancirfesta

Počela jedna od najdugovječnijih ljetnih manifestacija; Goran Bare i Majke otvaraju koncertni program Špancirfesta

U Varaždinu je u petak počeo 23. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja će u deset festivalskih dana obilovati koncertima, uličnim performansima, predstavama, plesom i brojnim drugim sadržajima. 

Od 20. do 29. kolovoza 2021. bit će održan 23. Špancirfest, jedan od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih festivala. Nakon što prošle godine festival nije bilo moguće održati na programskoj i sadržajnoj razini koju se povezuje s njegovim imenom, u 2021. će Špancirfest ponovno zaintrigirati srca tisuća posjetitelja te na ulice, trgove, parkove i perivoje varaždinske povijesne jezgre vratiti bogatstvo, raskoš i veselje koje su ga i pretvorile u najsnažniji turistički brand svojeg rodnog grada.

Špancirfest, koji je u duši ostao vjeran svom “uličnom” identitetu zapravo ima idealne uvjete da funkcionira u još uvijek složenim epidemiološkim uvjetima. Svi se festivalski programi i sadržaji održavaju na otvorenom, a povijesna jezgra Varaždina obiluje prostranim lokacijama na kojima se koncerti, predstave, gastro ponuda i svi drugi sadržaji mogu održavati sigurno, uz pridržavanje svih potrebnih i propisanih mjera.

Osim primjene propisanih mjera i osiguravanja svih uvjeta za zdravo i sigurno održavanje i uživanje u (bez)brojnim festivalskim sadržajima, na Špancirfestu se neće mnogo toga promijeniti.

Festival će, kao i uvijek, trajati punih deset dana, posjetiteljima ponuditi raznolik izbor sadržaja – od koncerata, predstava, nastupa uličnih performera, sadržaja za djecu, gastro i hedonističke ponude do izlagača. Sve će to, nadamo se, u kombinaciji s energijom tisuća posjetitelja koji će se svakodnevno slijevati u Varaždin, opet stvoriti jedinstvenu atmosferu po kojoj je festival i postao slavan.

Koncertni program Špancirfesta održavat će se na čak četiri službene pozornice i brojnim uličnim i drugim lokacijama raspoređenima po cijeloj povijesnoj jezgri.

Najveća promjena je da će glavna pozornica, kod Starog grada, ove godine biti vraćena na vanjsku stranu zapadnog bedema, uz ulicu Stanka Vraza. Vanjska livada Starog grada pruža mnogo više otvorenog prostora što je vrlo važno u kontekstu epidemioloških mjera i sigurnosti posjetitelja.

Na njoj će u deset festivalskih dana biti održano šest koncerata hrvatskih izvođača odabranih da zagolicaju široku lepezu ukusa.

Koncertni program Špancirfesta i pozornice kod Starog grada otvorit će legendarni Goran Bare i Majke u petak 20. kolovoza, a prvi vikend emocijama do kraja ispuniti velikani iz Parnog valjka u subotu 21.kolovoza. Nekoliko dana koncertne pauze kod Starog grada itekako će nadoknaditi Gibonni u četvrtak 26. kolovoza., nakon kojeg slijedi nezaustavljivi energični koncertni niz s Hladnim pivom u petak 27. kolovoza, svjetska atrakcija s hrvatskom adresom Jonathan u subotu 28. kolovoza te nepoderivi Psihomodo pop posljednje večeri Špancirfesta, u nedjelju 29. kolovoza.

bkk

Foto: Špancirfest/Facebook