/Počinje projekt ‘Ulični triptih’ koji će kroz cijelu godinu zagrebačke ulice obogaćivati malim street art remek djelima

Počinje projekt ‘Ulični triptih’ koji će kroz cijelu godinu zagrebačke ulice obogaćivati malim street art remek djelima

U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu ovaj vikend počinje projekt “Ulični triptih” koji će tijekom godine, kako je najavljeno, obogaćivati zagrebačke ulice malim street art remek djelima.

Novi projekt umjetničkog kolektiva koji stoji iza ljetne manifestacije Art park te Turističke zajednice Grada Zagreba, cjelogodišnji je program uličnih izložbi koji će dati presjek aktualne domaće street art scene.

Ulični paneli postat će “živo” slikarsko platno, a ulica privremeni umjetnički atelje. Odabrani umjetnici svoj će rad imati prilike izložiti kroz jedinstvenu formu “izložbe u promjeni”, najavljeno je.

Postav će se mijenjati u ciklusima, odnosno svaka tri mjeseca na panelima će se objaviti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora, a jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija. 

Kako se dodaje, prvi trojac koji će pretvoriti panele u mala umjetnička djela bit će umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare.

Prvi vikend projekta, od 12. do 14. ožujka, oslikavat će se paneli u Radićevoj ulici (kod broja 42), na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje). 

Organizatori su izrazili nadu da će, s idejom skretanja misli od neizvjesne stvarnosti, potresa i svih njegovih vidljivih posljedica te sa željom da se uz pomoć kista i spreja osvježi centar grada, novi izložbeni koncept uljepšati pogled na zagrebačke ulice i razvedriti svakodnevicu Zagrepčanima.

bkk

Foto: Screenshot/Facebook