/Pogledajte ovu impresivnu Vertikalnu šumu; njen autor ove jeseni stiže u Zagreb

Pogledajte ovu impresivnu Vertikalnu šumu; njen autor ove jeseni stiže u Zagreb

Talijanski arhitekt Stefano Boeri, autor impresivne Vertikalne šume u Milanu, koncepta koji se sastoji od dva nebodera s luksuznim stanovima i terasama sa ‘živim’ drvećem, bit će gost ovogodišnjeg InDizajn – Festivala modernog doma, koji će se održati od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb .

Na 4. izdanju zagrebačkog festivala taj će sveučilišni profesor, autor stručnih knjiga i vlasnik arhitektonskog studija, održati predavanje ‘Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma’, najavili su organizatori.

Stefano Boeri (Milano, 1956.) projektirao je stadione, šoping centre, te neke od najljepših i najluksuznijih vila na svijetu, no najviše je zamijećen po inovativnom projektu ‘Bosco verticale’ kojim u gradove i urbane sredine vraća zelenilo – konkretno u milanskom je riječ o oko 10 tisuća četvornih metara vegetacije.

U svom radu zagovara zaštitu i povećanje zelenih površina u gradu, stvaranje novih parkova i vrtova, pretvaranje gradskih krovova u travnjake i povrtnjake, zidova i urbanih barijera u zelene fasade, a urbanih praznina i dvorišta u zelene oaze.

U sklopu najprometnijeg festivalskog izložbenog prostora, Bazar, svoje će proizvode za dom predstaviti i prodavati hrvatski kreativci i dizajneri, a tijekom sajma će se održavati i radionice različite tematike, od keramike i tapiserije do biljaka i izrade kokedame, forme bonsaija, piše Tportal.

FOTO: instagram

pv/tportal.hr