/Posjetite Muzej realnosti u tunelu Grič i upalite svjetlo!

Posjetite Muzej realnosti u tunelu Grič i upalite svjetlo!

UNICEF-ov Muzej realnosti od 1. do 11. prosinca pretvorit će tunel Grič u prolaz kroz stvarnost u kojem svatko može sudjelovati. U sklopu programa Advent u Zagrebu Muzej realnosti prvi će put gostovati u ovom zagrebačkom tunelu, gdje će prikazati jedinstvenu interaktivnu priču. Putem instalacija, virtualne stvarnosti i “živih eksponata”, postav Muzeja približit će posjetiteljima različite doživljaje stvarnosti života djece u Hrvatskoj i svijetu.

Najvrjednija stvar na svijetu nije stvar – poruka je ovogodišnjeg izdanja, koja nas podsjeća da ono najvrjednije što imamo u životu nije materijalno. To je obitelj, koju čine ljudi koji su uz nas i koji nam pružaju podršku, sigurnost i ljubav. Šetnjom kroz tunel stvarnosti otkrijte obične i neobične obiteljske priče, doznajte što to povezuje obitelji iz Kaštela i Bangladeša te kako su povezane s onima iz Nepala. Prelistajte album beskonačne obitelji, podsjetite se na prave vrijednosti u životu i budite dio promjene nabolje, poručuju organizatori.

Građani su pozivani da posjete Muzej, dožive nešto novo i pomognu promijeniti stvarnost brojne djece u Hrvatskoj koja još uvijek čekaju na svoje obitelji.

Svi posjetitelji koji tijekom posjeta “upale svjetlo” u Tunelu Grič podržat će UNICEF-ovu kampanju ‘Svako dijete treba obitelj’ i tako pomoći osigurati udomiteljsku skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Postav ovogodišnjeg Muzeja realnosti moguće je razgledati u Tunelu Grič u Zagrebu od subote 1. do utorka 11. prosinca. Na dan otvorenja, u subotu, radno vrijeme Muzeja je od 12 do 22 sata, dok su preostale dane vrata Muzeja otvorena od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

mšm

Foto: FB