/Kolumbine proslavile prvu godišnjicu filmom: Zabavile smo se, a naglasak je na našem lijepom Zagrebu!

Kolumbine proslavile prvu godišnjicu filmom: Zabavile smo se, a naglasak je na našem lijepom Zagrebu!

Interaktivna predstava u pokretu “Šetnja s Kolumbinama“ koja se odvija u centru Zagreba, a sam grad služi kao pozornica, slavi prvu godišnjicu. Riječ je o autorskom projektu turističke djelatnice, pjevačice i glumice Irene Matas koji je premijeru imao upravo na današnji dan, 8. srpnja prošle godine. Povodom godišnjice premijerno je objavljen i kratki film o šarmantnim Kolumbinama koje šetače provode po najpoznatijim dijelovima grada. Film je režirao Dario Radusin, etablirani mladi redatelj glazbenih spotova i kratkih filmova po ideji i scenariju Irene Matas koja nam je otkrila više o filmu, dojmovima u prvih godina dana i planovima.

“Osjećamo se uistinu dobro, veselo i sretno! Snimanje je bilo zanimljivo i zabavno. Ideju vrtim u glavi već mjesecima. Filmić je točno ono što sam htjela – ispričati priču o Kolumbinama s naglaskom na destinaciju, to jest, naš lijepi Zagreb, odnosno njegov centar”, rekla nam je Irena.

Uz nju, Kolumbine su i akademske glumice Tea Šimić i Danijela Vuković. U film su pozvale i goste kako bi ga sadržajno obogatile raznovrsnošću – vokalni trio Trinete kojeg čine Daria Dubajić, Petra Buterin i Maja Peradin te dramsku pedagoginju Nikolinu Bakmaz.

“Sve kako bismo prošetali našom prošlošću i sadašnjošću na jedan veseli komični i zabavni način. Kroz monologe, komične dijaloge, pjesme, ples i šalu upoznajemo šetače s poviješću grada, znamenitostima i slavnim ličnostima.”

Na upit kako im je protekla prva godina, Irena je odgovorila:

“Zadovoljni smo i zahvalni podrškom Turističke zajednice grada Zagreba te sponzorima Borovo Kraš Dida Boža i Artdeco Hrvatska te odazivom naših malih i velikih šetačica i šetača koji su, nadamo se, uživali u našim šetnjama”.

Za svoju malu predstavu već imaju velike planove.

“Završili smo s prilagodbom i prijevodom scenarija na engleski jezik pa se sada bacamo na glumačku i režijsku pripremu engleske verzije naše interaktivne predstave u pokretu koju želimo prenijeti i strancima”, poručila je Irena za kraj.

Film možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, na portalu smo već pisali o šarmantnim Kolumbinama i njihovoj predstavi koja je oduševila brojne šetače.

“Želja nam je da se nakon šetnje naši šetači osjećaju dobro, preporođeno, veselo, olakšano od stalnih briga i stresa kojeg nosi svakodnevni život. Naša poruka je poruka optimizma, veselja, igre, spontanosti, kreativnosti, mašte. Iako predstava itekako ima i edukativnih elemenata”, poručila je tada Irena za Generaciju.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: FB (Šetnja s Kolumbinama)