/Premijerno prikazan film ‘Otkrhnuti’ o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu

Premijerno prikazan film ‘Otkrhnuti’ o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu

U srijedu navečer je u prepunoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu održana premijera dokumentarnog filma ‘Otkrhnuti’ redateljice Slavice Šnur. Film je niz svjedočanstava roditelja čija su djeca ubijena u agresiji na Republiku Hrvatsku.

“Ovo što smo večeras čuli i vidjeli je tolika bol i tuga da bi i kamen proplakao. Toliko emocija i tolika patnja, pitam se, možemo li uopće shvatiti i pojmiti kakvi su životi ovih hrabrih nesretnih ljudi? Molim se Bogu, da im da snagu i da mi svi budemo što više uz njih i s njima, te pokušamo im biti potpora na njihovu putu”, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.  

Na premijeru su došli brojni poznati i ugledni uzvanici poput ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te HDZ-ovog povjerenika za Vukovar Nikole Mažara.

Sljedeća prikazivanja najavljena su u Zadru i Dubrovniku, a kasnije i u ostatku Hrvatske.

mšm

Foto: Bernarda Tolić Alilov