/PROJEKT ‘PROGLEDAJ SRCEM ONLINE’ Započele prijave za besplatne radionice iz umjetnosti i kulture za djecu i mlade

PROJEKT ‘PROGLEDAJ SRCEM ONLINE’ Započele prijave za besplatne radionice iz umjetnosti i kulture za djecu i mlade

Zanima vas umjetnost i kultura? Volite slikanje, pjevanje, sviranje, glumu, slikarstvo, kiparstvo?

Želite stvarati, pjevati i družiti se s vrhunskim hrvatskim umjetnicima? Ovo je prilika za vas!

Udruga “Ime dobrote” osmislila je i razradila projekt “Progledaj srcem online”, kojim djeci i mladima do 25 godina, kroz radionice iz umjetnosti i kulture, želi pokazati kako se kroz umjetnost i kulturu može slaviti Boga te im osvijestiti važnost razvoja svojih talenata. 

Projekt “Progledaj srcem online” omogućava 33 besplatne umjetničke i kulturne aktivnosti za djecu i mlade do 25 godina, koje obuhvaćaju “online” panele, radionice, koncerte, izložbe i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture. Sudionici će tako svakog tjedna od 20. rujna 2021. do 2. svibnja 2022. dobiti priliku čuti nadahnjujuće priče vrhunskih umjetnika, educirati se, informirati i zajedno virtualno družiti te razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje, i to iz udobnosti njihova doma. Prijave su započele, a broj sudionika je ograničen.

Neki od govornika na panelima i radionicima bit će: Marin Periš, Djordjija Palić, Goran Kovačić, Luka Stipić, Krisja Štulić, Ana Jordan Knežević, Robert Kurbaša, Iris Mihatov Miočić, Eva Vukina, Denis Vasilj, Tomislav Buntak, a sudionici ovog projekta uživat će i u glazbi na mrežnim koncertima popularnih izvođača duhovne glazbe. 

“Progledaj srcem online” provodi se u sklopu operativnog projekta Europskog socijalnog fonda “Umjetnost i kultura. Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Glavni cilj ovog projekta jest povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 godina sudjelovanjem u mrežnim kulturno-umjetničkim aktivnostima, kao i podizanje svijesti o važnosti razvoja kulturno-umjetničkih talenata kod djece i mladih, educirati ih kroz raznolike sadržaje, razviti nova znanja i vještine, potaknuti na aktivnu interakciju i razmjenu mišljenja te ostvariti komunikaciju sudionika kao i onu s vrhunskim umjetnicima iz različitih područja. 

Prijave za sudjelovanje u projeku traju od 16. kolovoza do 6. rujna 2021. Sva zainteresirana djeca, njihovi roditelji i mladi do 25 godina mogu se javiti za prijavu na adresu e-pošte: progledajsrcem@laudato.hr.

bl

Foto: Press