/‘PRVI DO SRCA’ Dokumentarac o legendarnom Ivi Gregureviću premijerno na HTV-u

‘PRVI DO SRCA’ Dokumentarac o legendarnom Ivi Gregureviću premijerno na HTV-u

Hrvatska televizija na Prvom programu u nedjelju u 20.40 prikazati će dokumentarni film o legendarnom glumcu Ivi Gregureviću.

Uz mnogobrojne inserte iz hrvatskih filmova u kojima je Ivo glumio, film  “Prvi do srca – Ivo Gregurević” ulazi u prostor Donje Mahale i kroz svjedočenja prijatelja i rodbine oslikava Ivu kao čovjeka koji je pomagao drugim ljudima i skrbio o svom rodnom mjestu, organizirao filmske festivale i druženja.

Iako je karijeru izgradio u Zagrebu, on se u gradu osjećao usamljeno. Ponosni Posavljak energiju je crpio iz Save i rodne Posavine.

Film je sniman na autentičnim lokacijama tragom sjećanja Ivinih najbližih prijatelja i suradnika, a paralelno prati i nastanak spomenika te njegovo svečano otkrivanje u Orašju kojim započinju Dani hrvatskog filma sada pod imenom našeg doajena Ive Gregurevića.

Scenarist i redatelj filma iz 2019. je Branko Schmidt, direktor fotografije Dario Hacek, tonski snimatelj Blaž Andračić, majstor rasvjete Igor Jurković, montažer Hrvoje Mršić, a skladateljica Mirna Bićanić. Urednica i dramaturginja je Maja Gregl, navodi hrt.hr.

mšm/hrt

Foto: HRT