/Rajko Dujmić ispraćen na posljednji počinak: ‘Putuj… Nadam se da te čekaju nebeske kočije’

Rajko Dujmić ispraćen na posljednji počinak: ‘Putuj… Nadam se da te čekaju nebeske kočije’

Cijeli glazbeni svijet ispratio je u ponedjeljak legendarnog glazbenika i skladatelja Rajka Dujmića na zagrebačkom Krematoriju, pišu 24sata.

Shrvana supruga Snježana Dujmić grlila je posinka Tina, a ožalošćeni kolege i prijatelji, stajali su u redu kako bi njima i ostaloj obitelji izrazili sućut. 

Obitelj Dujmić ranijih je dana odabrala počasnu stražu koja se izmjenjivala u grupama po četvero ljudi zbog epidemioloških mjera. Ispraćaj je počeo pjesmom ‘Ti voglio bene assai’. Na dva ekrana vrtjele su se slike iz 70-ih i 80-ih, iz privatnog i profesionalnog života, naslovnice i intervjui Rajka.

Bili su to Rajkovi najbliži prijatelji i kolege Ante GeloSandra HančićJasenko HouraJacques HoudekŽelimir BabogredacMladen GrdovićJasmin StavrosAna RucnerVladimir PavelićNataša MirkovićDragan RucnerMario RucnerZoran ŠkugorHrvoje BarlovićVedran StrukarEmilija KokićNenad NinčevićVlado KalemberJasna Zlokić i Fedor Boić

Skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević držao je emotivni govor i rasplakao se.

“Mi koji smo tu nećemo te nikad zaboraviti, ni tebe ni naša stara dobra vremena. Zbogom kralju crnih i bijelih tipki. Putuj… ja se nadam da te čekaju tvoje nebeske kočije koje smo davno napisali u stanu mojih roditelja”, rekao je. Neni su svi pljeskali na emotivnom govoru.

Nakon ispraćaja je organizirana misa zadušnica u crkvi Sv. Jeronima. 

Inicijativa za pogreb na Mirogoju došla je od obitelji uz podršku Hrvatskog društva skladatelja, a zemljište za posljednje počivalište među zaslužnim građanima obitelji Dujmića ustupio je Grad Zagreb. 

Glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo, Rajko Dujmić, preminuo je 4. kolovoza u 66. godini od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila u Ravnoj Gori. 

bl/ Tatjana Pacek, Morana Ćosić/24sata

Foto: Pixabay