/Film ‘Robin Hood’ koji je sniman u Hrvatskoj stiže u kina

Film ‘Robin Hood’ koji je sniman u Hrvatskoj stiže u kina

Najnovija filmska verzija priče o Robinu Hoodu redatelja Otta Bathursta stiže u kina. Distribucija je započela 21. studenog u SAD-u, a film u našim kinima možete pogledati od 29. studenog. Scenarij potpisuje Joby Harrold, a glavne uloge tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson i Tim Minchin.

Dobar dio radnje odigrava se upravo u Dubrovniku koji je samo za ovu priliku početkom ožujka ove godine utjelovio Nottingham, a Stradun i zidine Staroga grada samo su neke od zanamenitosti koje se u filmu mogu prepoznati.

“Htjeli smo u potpunosti redefinirati Nottingham kao mjesto, približiti ga suvremenoj publici, učiniti ga relevantnim i važnim, pa smo se zato odlučili riskirati i napraviti nešto sasvim jedinstveno. Naš Nottingham je napučeni industrijski grad s arhitekturom koja je nadahnuta različitim svjetskim stilovima”, ističe redatelj Otto Bathurst.

Nakon Dubrovnika filmska ekipa preselila je u malo istarsko selo Završje, jedan od najbolje očuvanih primjera srednjovjekovne arhitekture u unutrašnjosti Istre, koje je postalo rodno mjesto Robina Hooda gdje su se snimale impresivne akcijske scene.

U ovoj verziji priče o Robinu Hoodu, ratom prekaljeni križar i maorski zapovjednik pokrenu smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti. Puna odvažnih podviga na bojnom polju, zapanjujuće borbene koreografije i bezvremenske romanse, Robin Hood je do sada neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas.

Taron Egerton (Eddie the Eagle, Kingsman: Secret Service) tumači Robina Hooda, Jamie Foxx je John, Eve Hewson Marian, Ben Mendelsohn (Rogue One, Bloodline) je notingemski šerif, Paul Anderson (Legend) je Gisborne, a Tim Minchin (Californication) je fratar Tuck, dok ulogu Willa Scarletta igra zvijezda filmova 50 Shades Jamie Dornan. Ekipa filma oduševila se Hrvatskom što su, uz gostoprimstvo domaćina i profesionalnost lokalnih filmskih radnika, cijelo vrijeme isticali.

Servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media, a na filmu je u Hrvatskoj radilo preko 670 filmskih djelatnika, od toga 273 hrvatskih, uz gotovo 1.650 statista. Snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. U 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.

Distribucija je započela 21. studenog u SAD-u. Film se u hrvatskim kinima može pogledati od 29. studenog u distribuciji Blitza.

mšm/havc