/‘RUSKI FAŠNIK’ Manifestacija Maslenica i ruska tradicija u centru Zagreba

‘RUSKI FAŠNIK’ Manifestacija Maslenica i ruska tradicija u centru Zagreba

Manifestacija “Maslenica” , to jest, ruski Fašnik, održat će se 29. veljače na Trgu bana Jelačića u Zagrebu s početkom u 12 sati. Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka već treću godinu za redom organizira Maslenicu u Zagrebu, kao i cijeli niz drugih manifestacija, s ciljem promocije kulture i tradicije njihove zajednice diljem Hrvatske.

Kako je 2020.  važna godina kulture za Hrvatsku, a pogotovo grad Rijeku, perjanicu hrvatske fašničke tradicije, odlučili su pripremiti poseban program u Zagrebu koji će, nadaju se, ostaviti upečatljiv dojam na sve koji će imati prigodu pridružiti im se.

Tako će Maslenicu ove godine uveličati svojim sudjelovanjem kazališta pjesme i plesa “Moroška” iz Sankt Peterburga, čakovečke udruge “Kalinka”, pjevački ansambl iz Zagreba “Slavjanka” te dječja vokalna skupina “Malinka”.

Očekuje se da će događaju nazočit Nj. E. g. Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba. 

“Ispratimo zajedno zimu i dočekajmo proljeće u duhu ruske Maslenice”, poručuju iz Asocijacije mladeži ruskih sunarodnjaka i pozivaju građane da im se pridruže u ovoj zanimljivoj manifestaciji, Fašniku.

mšm

Foto: Asocijacija mladeži ruskih sunarodnjaka