/Film ‘Sam samcat’ uskoro kreće u kina diljem Hrvatske

Film ‘Sam samcat’ uskoro kreće u kina diljem Hrvatske

Nakon svjetske premijere na 24. Sarajevo Film Festivalu, međunarodne premijere na Eastern Neighbours Film Festivalu u Nizozemskoj te hrvatske premijere na Zagreb Film Festivalu, film ‘Sam samcat’ redatelja Bobe Jelčića 17. siječnja kreće u redovnu kinodistribuciju diljem zemlje.

Film ‘Sam samcat’ Bobe Jelčića prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, nakon razvoda braka. Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo, a otac želi da majka i on dobiju jednaku količinu vremena koje će provoditi s djetetom. To je ono što tišti glavnog junaka, a birokratska i administrativna šuma mu samo otežavaju ionako tešku emocionalnu situaciju.

Film je sniman na tridesetak zagrebačkih lokacija. Pored glavnog glumca Rakana Rushaidata uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Izudin Bajrović, Nikša Butijer, Dejan Đonović i brojni drugi.

Uz glumačku ekipu na filmu je kao pomoćnik redatelja radio Radivoje Andrić, koji je s Jelčićem već surađivao i na filmu Obrana i zaštita. Radivoje Andrić je domaćoj publici možda poznatiji kao redatelj kultnih Munja. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović. Film je u distribuciji Pari Pikule, priopćili su iz HAVC-a.

Popis kina i raspored prikazivanja filma ‘Sam Samcat’ pogledajte ovdje.

mšm

Foto: Sam samcat