/Šarmantne glumice nakon interaktivne predstave ‘Šetnja s Kolumbinama’ donose božićni video mjuzikl

Šarmantne glumice nakon interaktivne predstave ‘Šetnja s Kolumbinama’ donose božićni video mjuzikl

Završeno je snimanje „mini-mjuzikla“ na engleskom jeziku “Kolumbinas Christmas Medley” (“Kolumbastični Božićni Pjevokaz”) u kojem glume, plešu i pjevaju „Kolumbine“ Irena Matas i Tea Šimić. Skladatelj i aranžer je akademski glazbenik Teo Visintin, a tekstopiskinja Irena Matas, ujedno i autorica interaktivne predstave „Šetnja s Kolumbinama“.

Video u trajanju od 5 minuta producirao je Mirko Šenkovski – Geronimo, a nastao je pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records. Radio premijera „Kolumbinas Christmas Medley“ bit će u utorak, 7. prosinca u 18.30 sati na adventskog lokaciji Radio Sljemena na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu emisije „Advent na Sljemenu“ gdje će izvođačice Irena Matas i Tea Šimić predstaviti mini-mjuzikl, a premijerno će biti pušten njihov song prvijenac.

“Gotov je i naš glazbeni filmić „Kolumbinas Christmas Medley“ temeljem našeg istoimenog songa. Režiser je Marko Erlić, a plesna koreografkinja Marija Mrđenović Minarik Missy. U filmu se pojavljuju i vilenjaci koje utjelovljuje Tamara Bucić, a snimljen je u Ekoparku „Krašograd“ u Bratini”, rekla nam je Irena Matas.

Dodala je kako su im u ostvarenju ovog mini-mjuzikla pomogli brojni pojedinci i institucije, a među njima i Gradsko kazalište „Žar ptica“ koje im je ustupilo kostime za vilenjake, kao i lutke iz predstave „Divan Božić“ glumačko-režijskog para Vesna Ravenšćak i Bojan Jambrošić. U videu se pojavljuje i plišana maskota „Zagi“ s 16. Univerzijade održane u Zagrebu 1987. godine koja je tom prilikom posuđena od „Zagreb 80s Museum“.

Tea Šimić

Predstavu „Šetnja s Kolumbinama“ Irena i Tea izvode u subotu 11. prosinca s  početkom u 16 sati, no kako je taj termin popunjen otvaraju novi za subotu 18. prosinca s početkom u 16 sati kod Zdenca života, ispred zagrebačkog HNK.

“Za ovo blagdansko vrijeme odlučile smo se dati posebnu adventsku ponudu – na jednu prodanu ulaznicu po cijeni za odrasle ide jedna besplatna ulaznica. Premijeru dječje predstave „Kolumbastične zgode“ nažalost odgađamo za proljeće 2022. godine u nadi velikog poboljšanja epidemiološke slike u gradu Zagrebu te u našoj lijepoj zemlji, kao i konačnom završetku pandemije”, poručila je Irena Matas.

TV premijera kratkog glazbenog filma “Kolumbinas Christmas Medley” je u srijedu 8. prosinca u 19 sati na CMC TV-u u sklopu “Vijesti” te istovremeno i na YouTube kanalu Croatia Records i njihovim stream kanalima.

Irena Matas

Više o Kolumbinama pogledajte na društvenim mrežama.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Šetnja s Kolumbinama