/Snimljen je dokumentarni film ‘RokOtok’: Ribafish se bori s boli zbog gubitka sina koja ga pokreće i razara

Snimljen je dokumentarni film ‘RokOtok’: Ribafish se bori s boli zbog gubitka sina koja ga pokreće i razara

Snimanje dokumentarnog filma “RokOtok”, u režiji Igora Bogdanovića, završilo je prošli tjedan na Krku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film prati Domagoja Jakopovića Ribafisha u nastojanju da ispuni obećanje dano preminulom sinu i plivanjem poveže svih 50 naseljenih otoka na Jadranu. Cilj mu je bio da tijekom tri ljeta prepliva hrvatsku obalu od Dubrovnika do Krka, a to je i posveta jednoj od igara koju je igrao sa sinom – osvajanje naseljenih otoka, napominje se u najavi filma.

Ta intimna motivacija prerasta u projekt RokOtok, tj. seriju predavanja i druženja s otočkom djecom, društveno vrijedan i koristan poduhvat kojim se želi upozoriti djecu na opasnosti koje se kriju na internetu i online igrama te ih poučiti vrijednostima zajedničkog druženja, očuvanja prirode i aktivnosti dalje od ekrana.

“Film prati Domagojevo suočavanje s izazovima ne samo fizičke, već i duhovne te emocionalne naravi. Plivajući svladava sile prirode i ograničenja vlastitog tijela, a i bori se s boli zbog gubitka sina koja ga istovremeno pokreće i razara”, dodaje se.

Snimanje se odvijalo tijekom tri ljeta, u razdoblju od 2019. do 2022. godine, no tijekom ljeta 2020. zbog epidemioloških uvjeta većinom u Zagrebu.

Film je producirao Vedran Šuvar za filmsku udrugu Šuma, podržao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a dodatna sredstva osigurao Grad Zagreb.

mšm

Foto: privatna arhiva