/Špancirfest među 20 najboljih festivala u Europi

Špancirfest među 20 najboljih festivala u Europi

U Varaždinu se broje dani do početka Špancirfesta 2018., do kojeg je ostalo još samo nekoliko tjedana. U jeku priprema za tih deset dana u kolovozu stigla je i vijest kako je Špancirfest uvršten među 20 najboljih festivala umjetnosti i kulture u Europi u 2018. godini.

“Preobrazit ćemo varaždinske ulice u jedinstven ulični festival na ovom području s popratnim glazbenim i drugim programima koje jedva čekamo predstaviti javnosti. U međuvremenu nas čekaju pune ruke posla, no to ne znači da nema vremena za dobre vijesti. A upravo smo takve nedavno dobili: Špancirfest je uvršten među 20 najboljih festivala umjetnosti i kulture u Europi u 2018.!”, stoji na stranicama ovog popularnog festivala.

Listu je sastavio Flightnetwork, vodeća europska turistička agencija koja svake godine traži najbolje događaje i atrakcije po čitavom kontinentu. Špancirfest su naveli među najvećim imenima u Europi kao nezaobilazan događaj koji treba posjetiti ovo ljeto.

Navode kako „Špancirfest predstavlja “nov i zanimljiv model uličnog festivala koji spaja različite oblike umjetničkog izražaja u jedinstven kulturno-turistički događaj u Varaždinu u Hrvatskoj”. Izdvojili su njegovu postavu, ulične izvođače i besplatan ulaz kao glavne razloge za posjet.

Vijest je stigla uoči ovogodišnjeg festivala koji započinje 17. i traje do 26. kolovoza. Više o Špancirfestu i programu pogledajte ovdje.

mšm/spancirfest.com