/SPREMA SE MJUZIKL O DRAŽENU PETROVIĆU – Evo tko je favorit za ulogu košarkaškog Mozarta

SPREMA SE MJUZIKL O DRAŽENU PETROVIĆU – Evo tko je favorit za ulogu košarkaškog Mozarta

U idući utorak će u Zagrebu, u Košarkaškom domu Dražena Petrovića, na rođendan preminulog sportskog genija biti predstavljen projekt na kojem se radi već mjesecima u tajnosti. Riječ je o mjuziklu prema životu Dražena Petrovića, čiji je naslov “Okovani Amadeus”. Glazbenu priču stvaraju Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje. Prvi od tri čina je napisan, a sada treba odabrati redatelja i glumačku postavu.

Predstava je inspirirana Draženom, našim košarkaškim Mozartom, ali i Eshilovom antičkom tragedijom “Okovani Prometej”, a stvaraju je Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje, na čiju je inicijativu sve i krenulo prije više od pola godine, piše Jutarnji list.

 “Imao sam čast poznavati Dražena, čijoj smo se košarkaškoj vještini svi divili i godinama sam želio stvoriti neko djelo dostojno njegova talenta. Na kraju sam se, u dogovoru s gospođom Biserkom Petrović, odlučio za netipičan mjuzikl u tri čina koji će biti spoj antičke predstave i songova, što ih prema stihovima Ivice Krajača sklada Dražen Žanko, sjajan glazbenik i autor megahita ‘Od stoljeća sedmog’. Mjuzikl bi se, kad sve bude gotovo, prema planu prikazivao upravo u Draženovu domu, u zagrebačkoj Ciboni.

U kojoj smo fazi? Prvi od tri čina je napisan, sada moramo sjesti i dogovoriti se tko će režirati djelo, a pred nama je i glumačka podjela. Moja je želja da Dražena utjelovi Mislav Čavajda”, rekao je Dražen Runje, inženjer građevine, koji je tek uplovio u svijet kazališta, ali, ističe, ima veliku podršku ljudi od struke, kao i obitelji pokojnog sportaša.

mšm/jutarnji list

Foto: Facebook