/Spremni za novi film o pustolovinama Scooby Doo-a? Provjerite prvo je li ‘kids friendly’

Spremni za novi film o pustolovinama Scooby Doo-a? Provjerite prvo je li ‘kids friendly’

Film “Scooby Doo!” je film u kojem ćete saznati mnoge, do sada nepoznate činjenice o ekipi koja već desetljećima rješava brojne tajne. Kao i u svima dobro poznatoj animiranoj seriji, glavni junaci su Scooby Doo i Shaggy koji uz pomoć prijatelja nastoje otkriti zločince i dovesti ih pred pravdu.

Film je ujedno i jedna vrlo lijepa priča o važnosti prijateljstva i povjerenja među prijateljima, bilo ljudskim ili psećim. Uz gegove i doskočice prikazan je i sve prisutni problem ovisnosti djece i mladih o telefonima i društvenim mrežama.

Također je ukazano i na se veći problem lažnih vijesti ili informacija koje kruže internetom, a koje mnogi uopće ne provjeravaju već slijepo prihvaćaju. Osim toga, progovorilo se i o tome da osoba treba biti vjerna sebi, a ne se pretvarati nešto što nije.

Međutim, unatoč zanimljivoj tematici i svima dobro poznatoj ekipi, filmu fali draž koju je imala serija. Jedan od razloga je taj što je sve u potpunosti digitalno, Scooby Doo razgovjetno govori, te nema misterioznosti kao u seriji, piše certificirana edukatorica Iva Brčić iz Najsretnije bebe.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik te je namijenjen djeci od devet godina nadalje.

Roditeljima će likovi biti zabavni, a film je pun splapstich gegova i smiješnih doskoćica. Nasilja ima i usmjereno je uglavnom prema robotima. Na primjer, u jednoj sceni glavni negativac otrgne glavu simpatičnom malom robotu. Ima i zastrašujućih prizora, a djeci bi posebno mogao biti zastrašujući troglavi pas.

Rječnik i tempo su primjereni i prilagođeni djeci. Ipak, u filmu su prisutne scene sa seksualnim aluzijama. Zgodna policajka zaustavi kombi i zavodnički se odnosi prema vozaču. Također je prikazana i njegova fasciniranost s njom.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska