/‘SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA’ Nova premijera Male scene u Muzeju grada Zagreba

‘SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA’ Nova premijera Male scene u Muzeju grada Zagreba

Korona kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba, izvijestili su iz kazališta Mala scena.

Projekt “Mala scena online”, kažu, pokazao je da publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online.

Priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić “Sunce djever i Neva Nevičica”, nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio se Matej Meštrović i “odjenuo” Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način.

Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

“Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča”, stoji u priopćenju iz Male scene.

Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni.

“Sunce djever i Neva Nevičica”, predstava je za djecu od osam godina naviše, a imat će svoju premijeru 15. studenog u 11 sati u Muzeju grada Zagreba.

Moguće je kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu, navode iz kazališta.

Osim premijere, predstava će se moći pogledati 21. studenog u sklopu manifestacije “Noć kazališta”, također u 11 sati. Rezervacija ulaznica moguća je putem linka, a rezervacija je moguća e-poštom na info@mala-scena.hr.

U kazalištu navode i da će od 14. studenog biti moguće njihove subotnje matineje gledati i online uživo. Iako su kazališta službeno proglašena mjestima minimalnog rizika, svjesni smo komplicirane situacije te želimo svima omogućiti pristup kazalištu, kažu u Maloj sceni. Ulaznice za streaming također se mogu rezervirati putem maila.

bkk

Foto: Mala scena