/‘SVIJET ROBOTA’ Najveća i najzanimljivija izložba robotike napokon u Zagrebu: Terminator, Iron Man, životinje roboti i razne inovacije!

‘SVIJET ROBOTA’ Najveća i najzanimljivija izložba robotike napokon u Zagrebu: Terminator, Iron Man, životinje roboti i razne inovacije!

U četvrtak se otvorila prva izložba robotike u Hrvatskoj u Galeriji Klovićevi dvori, a u Zagrebu će se zadržati tri mjeseca, do 15. prosinca.

Robotika, kao znanost i tehnologija, iznimno je važan projekt 21. stoljeća koji je, oponašajući ljudske poslove, neodvojivi dio naše svakodnevice. Za starije generacije gotovo je nezamislivo da bi se roboti uopće mogli pojaviti u našim domovima u roku od nekoliko godina, s druge strane, mladi se nimalo ne čude kada se s druge strane telefonske linije pojavi robot.

Svijet robota, najraznovrsnija izložba u regiji, dolazi u Zagreb kao jedna od postaja europske turneje kako bi impresionirala hrvatsku publiku.

Na izložbi se može vidjeti, najnoviji razvoj humanoidnih robota, skupocjene – probne – robotske igračke, transformatori, nogometna lopta na daljinski, robot za utovar, crtanje robotskih ruku, 3D printeri, originalne filmske relikvije kao što su Iron Man, R2D2,  Terminator, C3PO i mnogi drugi koncepti robota, životinje roboti i izvanredne inovacije vezane uz digitalnu kulturu, pa čak i koncept robota koji hoda Marsom. Na vremenskom zidu pokazujemo kako su roboti evoluirali i također možemo vidjeti što robota čini boljim od čovjeka.

Industrijska robotika predstavljena je FANUC-ovim robotskim rukama, a veliki miljenik djece očito će biti KOKO, robotski pas s impresivnim znanjem, sposoban za nevjerojatne vratolomije.

‘Doživljaj za cijelu obitelj’

Svi se slažu da postoji potreba za robotima u mnogim industrijskim područjima kako bi se olakšali proizvodni procesi, a naravno i za razvoj tehničkih dostignuća poput dezinficiranja prostorija ili pronalaženja bombi, ali želimo li doista robota u restoranu? Želimo li doista da nam robot javlja kada kada nam polijeće avion? Bismo li bili sretni da nam robot pomaže u liftu? Hoće li za nekoliko godina robot doista biti dio naše svakodnevice? Na ova i mnoga druga pitanja odgovore nudi fantastična izložba Svijet robota.

Neizostavan doživljaj, osvježavajuća zabava za sve članove obitelji.

Projekt se održava u sklopu umjetničke platforme Artupunktura u organizaciji Turističke  zajednice grada Zagreba.

Ulaznice za ovu izložbu prodaju se u terminima svakih 30 minuta kako bi uz vođenu turu iskusili izložbu na najbolji mogući način. S obzirom na veliki interes i ograničen ulaz, preporuča se da svoje ulaznice kupite unaprijed na linku  WORLD OF ROBOTS ULAZNICE sistema Eventim. Ulaznice također možete kupiti na blagajni Galerije Klovićevi dvori od 15. rujna.

Sve informacije o izložbi, vođenim turama, grupnim posjetima možete saznati na stranici https://izlozbarobota.hr.

mšm

Foto: promo