/‘TRAG U BESKRAJU’ Oliveru u čast održat će se veliki koncert na Korčuli

‘TRAG U BESKRAJU’ Oliveru u čast održat će se veliki koncert na Korčuli

Jedan od najvećih umjetnika na našoj glazbenoj sceni zasigurno je Oliver Dragojević. “Trag u beskraju” je veliki projekt u sjećanje na Olivera zamišljen kao niz događanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta. 

Koncert Trag u beskraju održat će se u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci.

Na koncertu će nastupit GibonniTedi SpalatoMarko ToljaAntonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti. Na ovom ćemo koncertu publika će još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja.

“Trag u beskraju” organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito i planira ovim događanjima obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegovog glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. Glazbeno-umjetnički projekt započinje u ponedjeljak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli.

Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, a nastupit će DupiniTedi SpalatoMarko ToljaZorica KondžaAnte Gelo. Koncert je otvoren za javnost tj. za sve koji kupe kartu za trajekt. 

Osim koncerta koji je uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak 27. srpnja bit će svečano otvorenje izložbe “Oliver u objektivu Livija Andrijića“ u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije  je koncert navečer na pijaci u Veloj Luci s početkom u 22 sata simboličnog naziva Trag u beskraju. 

Projekt završava u petak 30. srpnja s jazz koncertom gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis StanićAlba NancinovichIvan PopeskićDamjan Grbac i  Branimir Gazdik) s početkom u 21.30 sati. 

Oliver će ove godine, treću godinu kako nije na pozornici života, nedaleko od svog doma u Veloj Luci ugostiti brojne svoje glazbenike i prijatelje da rade ono što je i on najviše volio i na ovaj način će zajedno pjevati, slaviti i veseliti se. 

Koncert će se održati uz na pijaci ispred crkve sv. Josipa zbog trenutačne epidemiološke situacije prema mjerama i preporukama HZJZ-a. Dodatno je preventivno predloženo da se koncert prati i iz obližnjih ugostiteljskih objekata, putem video zidova s male rive, s raspoloživih plovila iz mora koje je Oliver najviše volio.

Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a te se apelira na individualnu odgovornost, a kroničnim bolesnicima i starijim osobama, odnosno rizičnim skupinama preporučuje se dodatni oprez. 

bl

Foto: Realgrupa