/‘TRAG U BESKRAJU’ Sjećanje na život i rad legendarnog Olivera Dragojevića

‘TRAG U BESKRAJU’ Sjećanje na život i rad legendarnog Olivera Dragojevića

U Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je ostavio legendarni hrvatski glazbenik Oliver Dragojević.

Cijeli posljednji tjedan u srpnju bit će posvećen sjećanju na život i rad Olivera Dragojevića, a manifestacija nosi naziv “Trag u beskraju”, kako se i zove jedna od mnogih njegovih glazenih uspješnica.

Manifestacija se otvara izložbom 27. srpnja naziva “Oliver u Luci / Luka u Oliveru”, a vrhunac će doživjeti velikim koncertom 29. srpnja na kojem će nastupiti Nina BadrićPetar GrašoPetar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

“Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u ‘Magdaleni’ ili ‘Galebu'”, izjavio je Gelo, Oliverov dugogodišnji prijatelj i suradnik.

Osim velikog večernjeg koncerta na ‘pijaci’ ispred crkve sv. Josipa , taj dan će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru.

Dan poslije održat će se još jedan koncert naziva “Evo mene među moje” na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe. Na tom koncertu nastupit će: Mia DimšićVinko ĆemerašAlbina GrčićMarko KutlićMatija CvekUršula NajevDino JelusićIva AjdukovićAntonela ĐinđićJure BrkljačaSabrina HebiriPetra OrečDino PerićAlen ĐurasJosip PalametaPetra Roško.

“Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio. Bez obzira što mi, familija, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče”, poručili su tom prigodom iz obitelji Dragojević.

mšm

Foto: Sedma sekunda