/‘TRAGOVIMA RUSKE EMIGRACIJE’ Promocija knjige o onima koji su svojim radom zadužili Hrvatsku

‘TRAGOVIMA RUSKE EMIGRACIJE’ Promocija knjige o onima koji su svojim radom zadužili Hrvatsku

Promocija knjige “TRAGOVIMA RUSKE EMIGRACIJE – po mjestima i gradovima Hrvatske” održat će se u utorak, 30. lipnja u 18 sati u Hrvatskom kulturnom društvu Napredak u Zagrebu.

Knjiga je nastala na osnovu izložbe “Ruska emigracija u kontekstu razvoja hrvatske znanosti i kulture” i izdaje se u čast obilježavanja 100. obljetnice od dolaska ruske emigracije u Hrvatsku.

Uz autore dr. Filipa Škiljana i prof. Mirjanu Ilić o knjizi će govoriti Njegova Ekselencija Anvar Sarvarović Azimov i predsjednica Udruge Nadežda Baranovski.

Uz prigodan program u kojem nastupaju grupe Marsrutka s ruskim pjesmama toga vremena, Elena Ciglenečki i Nelea Mišić. Kao počasni gost nastupa Zdenka Kovačiček u pratnji Jurice Hotke i izvodi pjesmu Maje Perfiljeve.

Knjiga obrađuje grupe ruske emigracije koji su živjeli i radili u raznim mjestima i gradovima Hrvatske, a među njima su izdvojili upravo one koji su najviše zadužili Hrvatsku. Mnogi su osim svog rada u razvoj Hrvatske uložili i svoj kapital. Knjiga ima znanstveno turistički karakter. Mnogi će u knjizi pronaći upravo ona mjesta i radove, a otkrit će tko je sve to stvorio i tko nas je zadužio da to nikada ne zaboravimo.

Za one koji ne mogu doći na promociju, a zainteresirani su za knjigu “TRAGOVIMA RUSKE EMIGRACIJE – po mjestima i gradovima Hrvatske” , mogu je naručiti na email udrugavernisaz@gmail.com, priopćili su iz Udruge za predstavljanje kulturne baštine ruskog govornog područja VERNISAŽ.

mšm

Foto: Vernisaž