/‘TUŽNI ODLAZAK’ Nakon borbe s teškom bolešću preminuo Mustafa Nadarević

‘TUŽNI ODLAZAK’ Nakon borbe s teškom bolešću preminuo Mustafa Nadarević

Početkom ove godine velikan hrvatskog glumišta, Mustafa Nadarević otkrio je da boluje od karcinoma pluća te se uključio u kampanju “Udahni za život”. Kada je otkrio javnosti da ima karcinom, rekao je: “Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio”.

Njegovi kolege i prijatelji shrvani su te ne skrivaju koliko ih je vijest potresla. Redom su na rubu suza. Mustafina posljednja filmska uloga bila je u filmu “General”, njegovog prijatelja, redatelja Antuna Vrdoljaka.

Glumica Bojana Gregorić Vejzović samo je jedna od kolegica koja je reagirala na tužnu vijest.

“Ostaju divni filmovi, serije i sjećanja na sjajne predstave. Bila nam je čast i veselje raditi s tobom. Hvala ti. Zbogom, dragi Mustafa”, napisala je u pričama na društvenim mrežama.

Marija Omaljev koja je s Mustafom Nadarevićem glumila u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, na društvenim mrežama je napisala:

“Dragi Mujo, hvala za smijeh, suze, za sva tvoja divna glumačka dostignuća. Hvala za Leona, Mihaila, Avduku, Duju, Ziju, Izeta… Imala sam čast raditi s tobom, sa tvojom svevremenskom glumačkom i ljudskom veličinom. Do nekog sljedećeg susreta, na nekoj drugoj sceni”.

Nadarević je rođen u Banjoj Luci 1943., a glumu je diplomirao 1967. godine na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Karijeru je počeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 1969. do odlaska u mirovinu 2011. bio je u zagrebačkom HNK. Glumio je i u Dramskome kazalištu Gavella, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu.

Osim u kazalištu, publika će ga pamtiti po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama. Istaknuo se ulogom Zijaha u filmu “Otac na službenom putu”, a glumio je i u filmovima “Već viđeno”, “Glembajevi” “Kuduz”, “Praznik u Sarajevu”, “Puška za uspavljivanje”, “Ničija zemlja”, “Gori vatra”, “Nafaka”, “Gluvi barut”… Jedna od uloga po kojima će biti zapamćen je uloga Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen normalan”.

Osim mnogobrojnih nagrada i priznanja koje je dobio za svoj rad, dobitnik je i nagrade “Vladimir Nazor” za životno djelo za 2016. godine.

Bjonda Lučić

Foto: Screenshot N1/Youtube