/U kina stiže ‘Anđeo čuvar’ s Radom Šerbedžijom: Triler o seriji ubojstava pod hipnozom

U kina stiže ‘Anđeo čuvar’ s Radom Šerbedžijom: Triler o seriji ubojstava pod hipnozom

U domaća kina 20. lipnja stiže dugometražni igrani film “Anđeo čuvar” finskog redatelja Arta Halonena, s međunarodnom glumačkom postavom predvođenom Radom Šerbedžijom, Joshom Lucasom i Pilouom Asbækom. Film je 2017. sniman u Hrvatskoj u sklopu programa poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a nastao je u finsko-dansko-hrvatskoj koprodukciji.

Psihološki triler “Anđeo čuvar”, koji je temeljen na istinitom događaju o seriji ubojstava pod hipnozom koji su se odvijali u Danskoj u 1950-ima, snimao se u Zagrebu tijekom siječnja i veljače 2017. godine, u sklopu mjera poticaja ulaganja u proizvodnju Hrvatskog audiovizualnog centra. Kroz 26 dana snimanja, produkcijski troškovi iznosili su preko 7, 2 milijuna kuna, a na filmu je radio 121 hrvatski filmski djelatnik, 100 statista te 3 pripravnika.

Osim Rade Šerbedžije, u filmu se pojavljuje niz hrvatskih glumaca poput Lucije Šerbedžije, Romine Tonković, Irene Tereze Prpić, Ivana Ožegovića, Duška Valentića, Livija Badurine i mnogih drugih.

“Anđeo čuvar” prati istražitelja Andersa Olsena (Pilou Asbæk) koji rješava slučaj pljačke i dvostrukog ubojstva uz sumnju da je počinitelj izmanipuliran zbog zloupotrebe hipnoze i tako naveden na spomenuti zločin. Priča se temelji na istinitim događajima i šokantnoj kriminalističkoj istrazi koja je potresla Dansku 1950. U rješavanju istrage, Olsen traži pomoć čuvenog psihijatra specijaliziranog za hipnozu, Dr. Dabrowskog (Rade Šerbedžija), s kojim kreće u regresivan svijet manipulacije uma.

Film je nastao kao finsko-dansko-hrvatska koprodukcija, a osim u Hrvatskoj, sniman je i u Danskoj. Hrvatski producent je Igor Nola iz tvrtke Mainframe Production. Film stiže u domaća kina 20. lipnja u distribuciji 2i Filma, priopćio je HAVC.

Trailer za film možete pogledati ovdje.

mšm

Foto: scena iz filma Anđeo čuvar (havc)