/U Zagrebu otvoren Muzej ratne fotografije

U Zagrebu otvoren Muzej ratne fotografije

Muzej ratne fotografije u Zagrebu otvorio je u srijedu, 8. kolovoza svoja vrata u Hebrangovoj 4 kod Zrinjevca. U muzeju su izložene fotografije Domovinskoga rata, a autori su vrhunski domaći i svjetski fotografi, ali i obični ljudi.

Neke su fotografije potresne te se izložba ne preporuča mlađim posjetiteljima. Muzej je nezavisna inicijativa koja je realizirana u suradnji s Muzejom ratne fotografije iz Dubrovnika te drugim sličnim muzejima iz zemlje i svijeta. Kustosica prve izložbe je Sandra Vitaljić, a za kreativnu direkciju zadužena je agencija Brodoto.

“Prošlo je četvrt stoljeća od rata u Hrvatskoj, a ratovi se i dalje svakodnevno vode u nekim drugim, nama fizički i mentalno udaljenijim mjestima. U javnosti i medijima sve se češće o ratu govori s nevjerojatnom lakoćom, kao da je riječ o nečem posve banalnom, a ne jednoj od najvećih tragedija koje pojedinac i društvo mogu iskusiti. Kao reakciju na to, željeli smo stvoriti mjesto koje će kroz umjetnost potaknuti dijalog i educirati o razarajućim posljedicama rata i važnosti održavanja mira za društvo u cjelini”, kažu inicijatori o nastanku ideje za Muzej ratne fotografije.

Radno vrijeme muzeja je od 10 do 22 sata.

Više pročitajte na stranicama Muzeja ratne fotografije.

O novom muzeju poslušajte u prilogu na https://magazin.hrt.hr/455738/u-zagrebu-otvoren-muzej-ratne-fotografije.

mšm