/U Zagrebu snimljen igrani dio ‘Kumeka’: Nesreća, Bandićev bijeg i misteriozna žena u autu

U Zagrebu snimljen igrani dio ‘Kumeka’: Nesreća, Bandićev bijeg i misteriozna žena u autu

Prema riječima redatelja Darija Juričana, radi se o ‘filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku’. Premijera dugometražnog dokumentarnog filma Kumek očekuje su u veljači 2020. godine.   

“U scenama rekonstrukcije, koje su se snimale na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002., s Land Roverom koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i inicijale ZG 2211-MB. U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici – u filmu će se prvi puta javno otkriti koja je misteriozna žena bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija ‘zaboravila’ navesti.

Od važnijih scena rekonstrukcije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić”, istaknuo je redatelj filma Kumek Dario Juričan.

Rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru. Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser.

Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin). Producent filma je Hrcin. Premijera se očekuje u veljači 2020. godine.

Kumek je treći projekt iz serijala Gazda, nakon prvog o Ivici Todoriću i drugog o Miroslavu Kutli, prenosi HAVC.

mšm/havc

Foto: havc