/‘UOČI NOĆI KNJIGE’ Čakavska bajka u stihu; predstavljena nova avantura Mucka Bucka

‘UOČI NOĆI KNJIGE’ Čakavska bajka u stihu; predstavljena nova avantura Mucka Bucka

Uoči Noći knjige 2021., koja će održati u petak, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), Knjižnica i čitaonici Halubajska Zora u suradnji s Udrugom za kulturu “Ča?” i spisateljicom Tatjanom Udović održat će online promociju nove slikovnice “Vege Mucko Bucko”.

Zbog epidemiološke situacije, iskoristit će se online kanali i društvene mreže te će predstavljanje slikovnice “Vege Mucko Bucko” biti dostupno svima putem Youtube kanala Udruge za kulturu “Ča” i društvenih mreža.

S obzirom da je tema Noći knjige 2021. “Ljekovita moć knjige”, lik Mucko Bucko iz bajke nas uči upravo tome – zdravom načinu življenja kroz zdravu vegansku prehrani i bavljenje sportom ili rekreacijom.

Recenzentica Tatjana Jedriško-Pančelat je napisala da posebno prijateljstvo mlade uspješne spisateljice i Mucka Bucka traje  u dobru i zlu jer je “Vege Mucko Bucko” nova priča s novim anegdotama Mucka Bucka, koji se već pojavio u slikovnicama “Mucko Bucko na ravne”(2012.), “Eko Mucko Bucko” (2014.) te u Zbirci dječjih radova “Mucko Bucko” (2013.) koja je nastala kao produkt likovno-literarnog natječaja Udruge na temu Mucka Bucka.

Recenzentica tvrdi da Mucko Bucko i autorica žive zajedno u pozitivi, uče i duhovno rastu pružajući primjer brojnim čitateljima. U ovoj čakavskoj bajci u stihu poučavaju nas zdravom životu kroz vegansku prehranu i recepte za prste/šapice polizati te podsjećaju na nužnost bavljenja sportom ili rekreacijom.

Mnoga djeca pronaći će u Mucku Bucku prijatelja s kojim se mogu družiti i učiti. On će unijeti u njihove živote uspješnost i slobodu gledanja s pozitivom na svijet. Pomoći će i odraslima da na ugodniji način djeci ukazuju na kvalitetan način življenja te da u školama i vrtićima prate njegove doživljaje. Recezentica nas savjetuje: “Postani i ti njegov prijatelj!”.

“Autorica i Mucko Bucko  posebno cijene vrijednosti prijateljstva i zdravog načina života.  S njima je radosno koračati kroz život”, zaključuje recenzentica Jedriško-Pančelat.

bkk

Foto: Udruga za kulturu ‘Ča’