/VIDEO Hrvatski glazbenici posvetili pjesmu liječnicama, medicinskim sestrama, blagajnicama…

VIDEO Hrvatski glazbenici posvetili pjesmu liječnicama, medicinskim sestrama, blagajnicama…

Cubismo i pulska grupa Nola u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a izdali su pjesmu “Lijepa si danas” koja je odmah osvojila radijski eter.

U planu je bio i spot koji je trebao biti snimljen na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici, no zbog nesretnih okolnosti s korona virusom koji je zahvatio Hrvatsku, ali i cijeli svijet koncert je otkazan, a tako i snimanje spota.

Zato su glazbenici došli na ideju da spot snime iz svojih kuća, a tako  još jednom ukažu na važnost društva da se ponaša odgovorno i ostane doma. 

Pjesmu “Lijepa si danas” posvetili su tako svim onim mama, kćerima, bakama, sestrama, tetama… koje moraju raditi da bismo mi imali siguran i koliko toliko normalan život, a najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo doma i mislimo na njih i poručimo im – lijepe ste danas!

“Liječnice, medicinske sestre, novinarke, druge medijske djelatnice, blagajnice, bankarice, čistačice… toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu “Lijepa si danas” i radi njih ostajemo doma”, rekao je Hrvoje Rupčić jedno od zaštitnih lica grupe Cubismo.

S njim se slažu i članovi skupine Nola od kojih je ideja i potekla:

“Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma”, rekao je Marijan Jelenić iz Nole. 

Inače pjesma “Lijepa si danas” u originalu je napisana za njegovu suprugu Gabi i zaključili su kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj kažemo – lijepa si danas.  

Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a, a za kraj po uzoru na pljesak u 20 sati i djeca glazbenika i njihovih prijatelja nagradila su sve zaslužne u ovim teškim trenutcima velikim pljeskom, navodi Aquarius Records.

mšm

Foto: Aquarius Records