/‘HVALA TI KRISTE’ Zagrebački učitelj objavio novu duhovnu pjesmu i najavio prvi album: Bit će to veliko iznenađenje za mnoga srca!

‘HVALA TI KRISTE’ Zagrebački učitelj objavio novu duhovnu pjesmu i najavio prvi album: Bit će to veliko iznenađenje za mnoga srca!

Izišla je nova studijska pjesma kantautora duhovne glazbe i učitelja Josipa Ćulumovića pod nazivom “Hvala ti Kriste”. Pjesmu je otpjevao s prijateljima Terezom Glasnović i Zvonkom Palićem Jonathanom, autorom teksta i glazbe. Aranžman potpisuje Josip Šuker

Pjesma je to kojom najavljuju i novi duhovni album prvijenac Josipa Ćulumovića na kojem svi zajedno već mjesecima predano rade.

“Neizmjerno sam Gospodinu zahvalan na daru zajedništva, jedinstva u našoj Crkvi. Naša katolička, sveopća Crkva otvorena je za sve ljude dobre volje i želje za pravednošću, ljubavlju i dobrotom. To su prije nas pokazali i dokazali oni koje je naša Sveta Crkva Katolička proglasila svetima. Pjevajući ovu novu pjesmu u zajedništvu s mojim dragim prijateljima Zvonkom Palićem Jonathanom i Terezom Glasnović, prekrasno kažu stihovi pjesme: “Ti si pripravio Rajske dvore svakom koji pere halje svoje i svima koji te se ne postide kad svijet odbaci ih zbog Tebe, Isuse. To su oni koji dođoše iz nevolje velike, koji su pobijedili zloga Krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva, kako nam govori Knjiga Otkrivenja”, rekao je tim povodom Josip Ćulumović, zagrebački učitelj razredne nastave, također i kantautor duhovne glazbe.

Osvrnuo se i na još jedan prekrasan dio pjesme “Hvala ti Kriste” koji kaže: “Ti si Ocu dao obećanje i umro kao zrno pšenice Da na Uskrs nada nikne na licu ove suzne doline.”

“Cilj svetosti i vrhunac naše vjere je Uskrsnuće i potpuno zajedništvo s našim Gospodinom Isusom Kristom, Ocem Nebeskim i Duhom Svetim u zajedništvu i jedinstvu sa svim svetima u Nebu. Molimo dragi moji prijatelji za tu milost zajedništva već ovdje na Zemlji, a onda kao nagradu i u Nebeskoj radosti i slavlju koje nikada neće prestati”, poručio je Ćulumović.

Više o samoj pjesmi i spotu otkrio je i Zvonko Palić Jonathan.

“Prva reakcija moga brata Josipa Ćulumovića na složene slajdove sa slikama na kojima smo zajedno on, Tereza i ja, bila je pravo iznenađenje da imamo toliko puno zajedničkih slika. Ta činjenica samo je potvrda koliko Bog djeluje kroz nas i po nama, a da često puta nismo toga svjesni, što je zapravo i dobro da nismo, da se ne uzoholimo i da sebi ne pripisujemo zasluge. Zapravo je bitno biti Bogu otvoren i uvijek na raspolaganju, a sve ostalo je Njegov posao”, rekao je.

Dodao je i to kako ih je u posljednje tri godine, otkako djeluju zajedno pod imenom “DJECA MILOSRDNOG OCA”, Gospodin Isus pozivao i slao mnogoj braći i sestrama na mnoga mjesta.

“Mičemo se polako, ali sigurno s Gospodinom i to je sigurno dobar put. Gospodin nam daje da činimo malene stvari, taman tolike da se ne pretrpamo i da ne zablokiramo. Tako smo došli do zaključka da ne moramo pod svaku cijenu raditi nekakav spot kako bismo posvjedočili Uskrsnu Radost u ovim Danima kada slavimo blagdan Svih Svetih i Dušni dan, jer su upravo te naše spontane slike, takve kakve jesu bez uljepšavanja i dodatnih efekata, koje oslikavaju naše svakodnevno zajedništvo najjače svjedočanstvo Božje Ljubavi i Njegovog Uskrsnuća”, istaknuo je.

S ovom novom Josipovom pjesmom “Hvala ti Kriste”, koju je u cijelosti, i instrumente i glasove, aranžirao i posložio Josip Šuker, u čijem su studiju posnimali i sve vezano uz nju, najavljuju i jedan cijeli novi duhovni album.

“To je album prvijenac našega brata Josipa Ćulumovića, na kojem svi zajedno predano već mjesecima radimo u glazbenoj radionici kod našeg drugog brata u Kristu, Ivana Škunce. Bit će to, vjerujem, jedno veliko iznenađenje koje Gospodin Isus priprema za mnoga srca”, zaključio je Zvonko Palić Jonathan.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Screenshot/YouTube