/VIDEO: Prije 28 godina napustio nas je veliki glazbenik i domoljub

VIDEO: Prije 28 godina napustio nas je veliki glazbenik i domoljub

Tomislav Ivčić, glazbenik i veliki hrvatski domoljub, prerano nas je napustio na današnji prije 28 godina. Ivčić je poginuo u prometnoj nesreći 4. ožujka 1993., piše direktno.hr.

Rođeni Zadranin tijekom glazbene karijere proslavio se brojnim hitovima, uglavnom inspiriranim rodnom Dalmacijom, ali i obradom poznatih talijanskih kancona. 

U bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisao je više od 200 pjesama te snimio 23 albuma koji su prodani u 2,5 milijuna primjeraka. 

Ivčić je postao poznat i van granica Hrvatske kad je u vrijeme Domovinskog rata snimio pjesmu na engleskom jeziku  “Stop the War in Croatia”, kojom je svijet upozorio na ratne strahote u svojoj domovini.

Osim u glazbi, Ivčić se kao član Hrvatske demokratske zajednice okušao u politici, kandidiravši se 1993. za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru. koje je na izborima i osvojio.

Nažalost, nekoliko tjedana prije stupanja na navedenu dužnost poginuo je pokušavši svojim automobilom izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik, ali tom prilikom automobilom je prešao u suprotni trak u kojem se sudario s drugim automobilom.

Osim Ivčića u tragediji koja je potresla Hrvatsku poginula je pješakinja te suvozačica iz drugog automobila.

Povodom obljetnice Ivčićeve smrti njegova najstarija kći Izabela putem Instagrama je poručila:

“Ti, samo ti”, objavivši fotografiju iz djetinjstva, na kojoj pozira s ocem.

“Velik kao svijet”, poručila je u drugoj objavi u kojoj je objavila poveznicu na pjesmu koju je izvodio njezin otac.

bkk

Foto: Screenshot/YouTube