/VIDEO: Usprkos svim tragedijama, Zdravko Škender pjesmom ‘Božić bez tebe’ vraća se u život

VIDEO: Usprkos svim tragedijama, Zdravko Škender pjesmom ‘Božić bez tebe’ vraća se u život

“Miris bakalara, fritule, kićenje bora, darovi te ljubav koja je odisala svakom prostorijom obiteljske kuće mog djetinjstva vezuju me uz Božić. Slavlje rođenja Isusa Krista uvijek je bilo posebno sretan dan u mojoj obitelji tijekom odrastanja u Skradinu i Šibeniku, u tom duhu slavim ga i danas”.

“Ovu ću godinu do kraja života pamtiti po gubitku sina, korona virusu, ljubavi koja se ponovno dogodila u mom životu i pjesmi kakvu sam godinama iščekivao. Božić je doista vrijeme čuda, kao što pjevam u novoj pjesmi. Bez obzira na tužne stvari, život mi i dalje ima smisao, cilj. Uvijek moramo pronaći razloga za radost”, optimistično govori 69-godišnji doajen hrvatske zabavne glazbe Zdravko Škender promovirajući novi singl “Božić bez tebe”. Povjerenje je opet poklonio svom vjernom timu autora i suradnika – Luppu Mariju Mikšiću.

“Za blagdane uvijek poželim zagrljaj pokojnih roditelja. Možda neki naši najbliži nisu više pokraj nas, ali zato su u nama sačuvana sjećanja na zajedničko blagovanje, na ljubav koju osjećamo i godinama nakon što su napustili ovaj svijet”, govori Škender koji je s posebnom pažnjom birao kojom će se novom pjesmom predstaviti vjernoj publici.

“Pjesma je povezana s pandemijom koja je ujedinila cijeli svijet, a Covid-19 nas je prisilno razdvojio. Mnogi bi htjeli biti sa svojom ljubavi za blagdane, ali nemaju tu priliku jer su mnoga putovanja nemoguća u ovom razdoblju. Mnogi će se pronaći u pjesmi, baš kao što sam se pronašao i ja. Otpjevao sam mnogo pjesama, ali osjećam da će ‘Božić bez tebe’ rasplakati naciju. U svakom otpjevanom stihu osjeti se moja iskrenost, čežnja. Božićna je to pjesma koja nije tipična, a opet se mnogi, ove godine pogotovo, mogu poistovjetiti s njome”, govori ovaj nositelj zlatnih, platinastih, čak i dijamantnih naklada za nekadašnji Jugoton u 1980-ima.

“Ništa ne traje vječno, ni sreća ni tuga, i ovo će proći i doći će bolji dani. Doživio sam veliki gubitak početkom godine kad je otišao moj sin, ali sve je život – i svjetlo i mrak, pa nijedno ni mene ne zaobilazi. No treba tražiti motiv za dalje. Mene je iz ponora mraka iščupala prvo glazba, a onda mi se dogodila nova ljubav. Ljubav je smisao svakog života i ta ljubav dala mi je energiju da nađem sunce ispod ovog sivog neba”, ističe Škender koji je zbog pandemije bio prisiljen odgoditi do daljnjega regionalnu turneju.

Dok situacija s korona virusom ne utihne i glazbene pozornice se ponovno ne otvore, nastavlja stvarati s timom iz menadžerske agencije Lupo Music, s kojima surađuje već tri godine i s kojima je iznjedrio hitove “Oprosti mi, majko” i “Dalmacijo”, jer njegova ga vjerna publika u Sloveniji, Makedoniji i, naravno,  Hrvatskoj već dugo iščekuje.

bl

Foto: Zdravko Škender