/‘VukovART-LUKA UMJETNOSTI’ Grad postaje galerija na otvorenome; na pročeljima zgrada novi murali

‘VukovART-LUKA UMJETNOSTI’ Grad postaje galerija na otvorenome; na pročeljima zgrada novi murali

Vukovar Art festival održao se četvrtu godinu zaredom, a zahvaljujući njemu Vukovar je dobio još pet umjetničkih djela koje ukrašavaju pročelja stambenih zgrada.

Cilj ovoga projekta je uključivanje djece i mladih s područja grada Vukovara u stvaranje umjetničkih sadržaja i programa i jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih radnika za razvoj i primjenu umjetničkih programa u nastavnim programima, s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te socijalnog uključivanja.

Projektom se žele poboljšati socio-ekonomski i životnih uvjeti u gradu Vukovaru kroz razvoj kulturnih sadržaja te razvoj društvenih vještina djece i mladih.

Jedni od najpoznatijih svjetskih umjetnika street art scene svojim radovima uljepšali su fasade grada Vukovara. Pet umjetnika dobilo je zadatak oslikati pročelja zgrada. Od pet autora, troje je iz Hrvatske. Moto ovogodišnjeg VukovART 2020. festivala je Give Me 5, a umjetnici koji su dobili zadatak grad učiniti ljepšim su OKO, Tea Jurišić, Boogie, Eugen Varzić i Arsek & Erase. 

Na svojim stranicama VukovART je objavio i lokacije na kojima se na zgradama mogu naći djela umjetnika koji su svojim radom i talentom uljepšali ulice Vukovara.

Ne sumnjamo da ćete uživati u ovoj galeriji na otvorenom. Detaljnije informacije možete vidjeti na VukovaArt Facebook stranici.

Bjonda Lučić

Foto: Instagram/vukovar.art