/18. Proizvodi hrvatskog sela: Prije Uskrsa opskrbite se domaćim delikatesama!

18. Proizvodi hrvatskog sela: Prije Uskrsa opskrbite se domaćim delikatesama!

Osamnaesti sajam ‘Proizvodi hrvatskog sela’ održat će se od 29. do 31. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Sajam je to utemeljen kako bi promicao prodaju tradicijskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, no koji je s vremenom postao i potvrda izvrsnosti proizvođača domaćih proizvoda. Naime, za sudjelovanje u sajmu pomno se biraju proizvođači najboljih domaćih proizvoda.

Ove će ih godine na sajmu sudjelovati šezdesetak. Među njima su proizvođači suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, rakija, likera, maslinova i bućina ulja, meda, sušenih smokvi, rukotvorina i suvenira. Riječ je o proizvodima u čiji je nastanak uloženo mnogo znanja, truda i ljubavi.

Kako bi posjetitelji doživjeli barem djelić tradicionalne proizvodnje hrane, u subotu od 13 do 14 sati moći će promatrati topljenje masti i pravljenje čvaraka od slanine crne slavonske svinje. Svježe čvarke potom će moći kušati.

Sajam ‘Proizvodi hrvatskog sela’ tradicionalno se održava nekoliko tjedana prije Uskrsa kako bi građani za blagdane mogli nabaviti domaće visokokvalitetne proizvode kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Sajam je otvoren od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

mšm

Foto: prpmo