/Četvrti dan Tjedna mladih: “Mladi i društvene promjene”

Četvrti dan Tjedna mladih: “Mladi i društvene promjene”

Komunikacijski savjetnik i politolog Aleksandar Musić gost je četvrtog dana 6. WYA Weeka ili Tjedna Svjetskog saveza mladih Hrvatska koji se održava u Zagrebu od 19. do 23. studenog pod nazivom: Što trebaju činiti mladi u Hrvatskoj? U moderiranoj raspravi “Mladi i društvene promjene” koja će se održati ovaj četvrtak, 22. studenog u 19 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Musić će komentirati percepciju mladih na aktualno stanje u državi. U raspravi će sudjelovati i Marijan Knezović, intelektualac, politički i društveni aktivist, teolog Valentino Findrik i Dino Jerković, glavni urednik neprofitnog portala S-Misao i voditelj startupa 4real – social network.

“O tome zašto smatram da su ‘mladi’ destilat svega najgoreg u Domaje društvu te kombinacija koje bi individualne i kolektivne akcije to stanje eventualno mogla malo načeti. S tri ‘banke’ nisam više mlad, ali mogu odigrati ulogu Šaptača Mladima, dobrog pastira”, najavio je svoj nastup Aleksandar Musić na društvenim mrežama.

Ovom konferencijom Svjetski savez mladih želi osposobiti mlade za djelovanje u društvu od kojeg očekuju bolju budućnost. Zajedno s preko 500 mladih raspravljat će se o ulozi žene u hrvatskom društvu, o zaradi i društvenoj koristi, o kulturi za mlade i o pojedincu kao nositelju društvenih promjena koje su zahvatile Europu.

Šesti Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska okuplja hrvatske i strane poduzetnike, umjetnike, donositelje odluka i mlade stručnjake koji su pokrenuli hrvatsko društvo i stvorili nove perspektive. U pozitivnom ozračju mladi naše zemlje raspravljat će o ključnim pitanjima zajedničke budućnosti.

Posljednjeg dana konferencije, u petak 23. studenog bit će održana završna proslava i donacijska večera ‘Večer Svjetskog saveza mladih’ na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

U posljednjih pet godina na konferenciji je sudjelovalo preko 3.000 mladih.

mšm