/’72 SATA BEZ KOMPROMISA’ Dvjesto mladih sudjelovalo u volonterskom pothvatu u Dubrovniku

’72 SATA BEZ KOMPROMISA’ Dvjesto mladih sudjelovalo u volonterskom pothvatu u Dubrovniku

Portal Generacija već je pisao o akciji “72 sata bez kompromisa”, koji već sedmu godinu okuplja mlade u tri dana dugačkoj avanturi čiji je cilj kroz konkretna djela pružiti ruku onima potrebitima.

Projekt se odvijao od 15. do 18. listopada, a u Dubrovniku je sudjelovalo više dvjesto volontera koji su u dva dana napravili više od tridesetak volonterskih akcija koje su se odvijale diljem grada i okolice. Zanimljivo je da su volonteri su dolazili na akcije prethodno ne znajući što će raditi i gdje će ići, što je i bit beskompromisnog volontiranja.

Volonteri su očistili deset autobusnih stanica i dva odmorišta, posvetili su se uređenju prostora Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije gdje su se bavili bojanjem prostora.

Dio volontera okupio se ispred dječjeg vrtića kako bi i najmlađim sugrađanima učinili život ljepšim te su tako sredili okoliš i igralište kojim se najmlađi svakodnevno koriste. Nekolicina volontera ostala je pomoći u Caritasu Dubrovačke biskupije pri podjeli hrane. Jedna skupina volontera uređivala je obiteljski stan kako bi omogućili jednoj obitelji normalne životne uvjete…

Iako u subotu volontere lijepo vrijeme nije poslužilo cijeli dan, uspjeli su napraviti gotovo sve predviđene akcije. Jedni su se bavili izradom kreativnih predmeta, dok su drugi pekli kolače kako bi ih poklonili štićenicima Doma za starije i nemoćne. Također, volonterskoj akciji su se pridružili i skauti odreda Sv. Benedikta koji su pripomogli pri uređenju vrtova i okoliša Caritasa Dubrovačke biskupije.

Volonteri su se u nedjelju, 18. listopada u 18 sati okupili na misi završnici projekta te samoj zahvalnici za projekt. Nakon mise uslijedila je dodjela zahvalnica za sve volontere te roštilj.

Podsjetimo, projekt “72 sata bez kompromisa” najveći je volonterski projekt u Hrvatskoj te se šesti put odvija u Dubrovniku. Ove godine u projektu je sudjelovalo 14 gradova i jedna općina, više od 3000 volontera i 350 volonterskih akcija. Glavni organizator projekta u Dubrovniku je Studentski katolički centar Dubrovnik uz suradnju Vijeća za mlade i  Caritasa Dubrovačke biskupije.

Detalje i fotografije možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Bjonda Lučić

Foto: Facebook: 72 sata