/‘AGRO STARTUP’ Studenti i stručnjaci će se okupiti na temu mladih poljoprivrednika: Budućnost Hrvatske ovisi o njihovom znanju!

‘AGRO STARTUP’ Studenti i stručnjaci će se okupiti na temu mladih poljoprivrednika: Budućnost Hrvatske ovisi o njihovom znanju!

U prostorijama Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 18. i 19. listopada započinje šesto izdanje Agro Start Up konferencije. Organizator je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a očekuju se 360 studenata.

Studenti će imati priliku čuti predavanja kroz 5 tematskih cjelina: Razvojna vizija poljoprivrede, Studenti i poljoprivreda, Prilike i rizici za mlade poljoprivrednike i startup-ove, Inspiriramo poljoprivredu te tematska cjelina Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednici. Kao prethodnih tako i ove godine, cilj ove konferencije je budućim mladim poljoprivrednicima, danas studentima dati smjernice gdje, kako i kada zatražiti financijsku potporu, ali isto tako kroz primjere iz prakse mladih poljoprivrednika i onih koji su započeli svoje poslovno poljoprivredno putovanje od početka dati im smjernice.

Očekuje se da će konferenciju otvoriti Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković koja će odgovarati na pitanja studenata, a koji dolaze iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Križevaca, Zadra te Zagreba. Studenti će također imati priliku predstaviti svoje projekte. Osim njih na konferenciji će se predstaviti primjeri iz prakse: OPG Fabijan Kolačko, Vinarija Pavlomir, a predstavit će se i predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Jan Marinac. Također, očekuje se predavanje predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, Mladena Jakopovića.

”Budućnost Hrvatske ovisi o mladim poljoprivrednicima, njihovom znanju i novim tehnologijama zbog digitalne transformacije mladi postaju sve više individualisti i zaboravljaju da jedan od ključeva uspjeha predstavlja razmjena znanja i iskustva. Ponosan sam na Agro StartUp konferenciju jer smo kroz predavače te više od 70 predavanja isporučili nova znanja te inspirirali poljoprivredu što ćemo učiniti i ove godine”, izjavio je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora Agro Startup konferencije.

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, pokrovitelj je ove konferencije bez financijske podrške, a na konferenciji će govoriti državni tajnik Zdravko Tušek na temu: ”Mladi poljoprivrednici i digitalizacija”.

Konferencija se održava bez plaćanja kotizacija, a mogu se prijaviti i studenti s drugih fakulteta. Više o konferenciji pogledajte ovdje.

mšm

Foto: promo