/‘AKTIVIRAJ SE, BUDI SVOJ’ Generacija.hr održala radionicu podrške zapošljavanju mladih

‘AKTIVIRAJ SE, BUDI SVOJ’ Generacija.hr održala radionicu podrške zapošljavanju mladih

U prostorijama društva Propuls d.o.o. prošlu subotu je pod epidemiološkim mjerama održana radionica u sklopu projekta kojega provodi udruga Generacija.hr pod nazivom “Aktiviraj se, budi SVOJ”.

Radionica na temu poduzetništva, zapošljavanja i samozapošljavanja namijenjena je mladima kako bi im se omogućilo da se uz pomoć stručnjaka informiraju o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju kako bi lakše došli do zaposlenja ili čak pokrenuli vlastite biznise.

Na radionici je sudjelovalo devetero mladih, a radionicu je vodila odvjetnica poslovnog prava Maja Šuster Madjarević koja je prisutne upoznala s načinima pokretanja vlastitih poslova, informirala ih o specifičnostima poslovanja kada je riječ o vrsti poslovnog subjekta (d.o.o., j.o.o.o. i obrt) i prikazala osnovna prava i dužnosti svakog poslovnog subjekta. Na radionici je bio prisutan i predsjednik Udruge Filip Šuster.

Mlade je posebno zainteresirala činjenica da putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imaju mogućnost zaposliti se uz potporu države, a o čemu su prije znali vrlo malo ili uopće nisu znali.

“Ovom radionicom pokušali smo sudionicima približiti određene pojmove u poduzetništvu s posebnim naglaskom na koji način se registrira odnosno osniva obrt, d.o.o. i j.d.o.o. Isto tako sudionici su upoznati i s internet stranicama gdje mogu pronaći dodatne informacije o  osnivanju ili registriranju vlastitog društava. U trenutnoj ekonomskoj situaciji velika je prednost za svakog mladog čovjeka da bude upoznat s mogućnošću osnivanja i pokretanja svog biznisa”, kazala je Šuster.

Naglasila je potrebu nastavka edukacije i informiranja mladih na temu zapošljavanja i samozapošljavanja te istaknula kako je upravo izravan kontakt s mladima kroz radionice najbolji jer se radi o dvosmjernoj komunikaciji u realnom vremenu u kojem se mogu vrlo brzo i na jednostavan način može mladima pružiti potrebna podrška.

Barbara Kraš Kedmenec

Foto: generacija.hr