/Amerikanke zbog košarke došle u Požegu: Nije me bilo strah, čula sam sve lijepo o Hrvatskoj i klubu!

Amerikanke zbog košarke došle u Požegu: Nije me bilo strah, čula sam sve lijepo o Hrvatskoj i klubu!

Stranci nisu rijetkost u domaćim nogometnim klubovima, čak ni u muškoj košarci. No neobično je vidjeti dvije strankinje u ženskoj košarci i to još u manjem gradu. Amerikanke Jessica Warren i Princess Davis igraju za prvu ekipu Plamen Požege. Iako im plaće nisu velike, djevojke kažu kako su zadovoljne životom u tom gradu i uvjetima koje im nudi klub, a želja im je dokazati se i napredovati u karijeri.

“Nije me bilo strah, čula sam sve lijepo o Hrvatskoj i klubu. Za nas je velika stvar početi profesionalnu karijeru, bez obzira na to gdje je klub”, rekla je Warren za HRT.

U Hrvatskoj košarkašice u prosjeku zarade 3000 kuna, rijetke, ali zaista rijetke, dođu do 1000 eura. U Požegi je najveća plaća 1800 kuna, Amerikankama također, a klub im plaća smještaj i hranu. Cilj im je pokazati se i ići dalje.

“Plaća nije bitna u ovom trenutku, znala sam da taj prihod neće obarati s nogu, ali moram se dokazati pa očekujem više idućih godina”, istaknula je Davis.

Jessica Warren je dodala kako živi s tri suigračice u stanu u središtu grada.

“Sve nam je blizu, sve možemo obaviti pješice. Kuhamo, čistimo, izlazimo zajedno, zapravo – kao da živim sa sestrama”, poručila je Warren u prilogu za HRT.

mšm/hrt

Foto: Screeshot/hrt