/Foginovo kupalište i baloni za Međunarodni dan mladih

Foginovo kupalište i baloni za Međunarodni dan mladih

Udruga Carpe Diem i ove se godine uključila u obilježavanje Međunarodnog dana mladih organiziranjem aktivnosti na Foginovom kupalištu u Karlovcu u ponedjeljak, 13. kolovoza od 17 sati. Pripremili su balone, boje i radionicu za mlade.

Ideja događanja je jednostavna – omogućiti mladima da slobodno izraze svoje osjećaje u sigurnom prostoru. U skladu s time, organiziraju kreativnu radionicu balonima punjenim bojama na Foginovom kupalištu, piše HRT.

Boje iz balona obojat će sudionike, kao i platno na kojem će se čitava aktivnost odvijati, te će tako ostaviti i zapisan trag svojih emocija kao skupno djelo i rezultat aktivnosti.

Na obilježavanju Međunarodnog dana mladih bit će predstavljen i Centar za mlade u Grabriku, kao jedan siguran prostor u gradu te će pitati svoje sugrađane koje prostore doživljavaju kao sigurne za mlade.

Pozivnicu mladima, ali i ostalim građanima i građankama da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana mladih na Foginovom kupalištu uputili su Aleksandra Podrebarac i Valentina Gambrioža, predstavnice udruge Carpe diem te Lukas Šomek, promotor Centra za mlade.

mšm/hrt.hr