/Čak 76 najtalentiranijih hrvatskih učenika primilo Oskare znanja

Čak 76 najtalentiranijih hrvatskih učenika primilo Oskare znanja

Najuspješniji učenici glazbenih i plesnih škola i studenti muzičkih akademija, pobjednici državnih natjecanja, nagrađeni su proteklog četvrtka Oskarom znanja.

Na svečanosti u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu priznanja je primilo 76 mladih talentiranih glazbenika i plesača, koji su ostvarili prve nagrade i prva mjesta na 56. državnom natjecanju komornih sastava i 57. državnom natjecanju solista i orkestara. Osim učenika, nagrađeni su i njihovi nastavnici – 44 mentora i korepetitora.

Kako su priopćili iz Agencije za odgoj i obrazovanje, ovogodišnju dodjelu Oskara znanja najuspješnijim učenicima u glazbi i plesu otvorio je izvedbom himne državni prvak u pjevanju, Marko Antolković, danas student Muzičke akademije u Zagrebu. Najtalentiranijim hrvatskim učenicima u glazbenoj i plesnoj umjetnosti, čija imena možete vidjeti na listi pri dnu teksta, jučer je dodijeljeno 76 Oskara znanja.

U ime svih državnih prvaka govorio je Leon Korman, državni prvak u disciplini solfeggio, učenik Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

“Mi mladi umjetnici uvijek i jedino možemo i moramo pobjeđivati sami sebe. Svakoga dana trebamo tražiti više i bolje u sebi, ali i u glazbi. U tome i jest prava čar natjecanja, umjetnosti, ali i života”, kazao je Leon i poručio uime svih da će nastaviti raditi, truditi se i boriti za ljepotu glazbe i plesa, i time učiniti da glazbena i plesna umjetnost zauzmu mjesto u društvu koje zaslužuju.

Skulpture Oskare znanja i priznanja nagrađenima uručili su Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja i Tihana Šimunić, voditeljica Odjela općih poslova Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO).

Oskar znanja najveće je priznanje u obrazovanju i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate, kojim se već 15 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Dodjelu su organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje uz suradnju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija. Skulpturu Oskar znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, piše srednja.hr.

pv/srednja.hr
FOTO: Agencija za odgoj i obrazovanje