/Da fizička ljepota nije sve, već ona unutarnja, poruka ‘Crvencipelice i sedam patuljaka’

Da fizička ljepota nije sve, već ona unutarnja, poruka ‘Crvencipelice i sedam patuljaka’

Film Crvencipelica i sedam patuljaka je film iz Južne Koreje i na jedan drukčiji način priča priču o svima dobro poznatoj Snjeguljici. Moglo bi se reći da je to animirana parodija originalne bajke braće Grimm.

Izgled, ljepota, slijeđenje trendova, gubitak vlastitog identiteta i vlastite osobnosti su teme koje se provlače kroz cijeli film. A upravo je to ono s čime se djeca i mladi sve više susreću. Film na zabavan način šalje djeci poruke da treba biti vjeran sebi, prihvatiti i voljeti sebe jer jedino tada možemo naći svoju sreću i istinsku ljubav. Da fizička ljepota nije sve, već ona unutarnja je ta koja nas čini posebnim i privlačnim. Film je odličan povod za roditelje da porazgovaraju sa svojom djecom o utjecaju medija na njih te da im objasne nerealne standarde ljepote kojima svi svjedočimo i pod čijim smo utjecajima. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice bit će zanimljivi odraslima, a film je namijenjen za djecu od osme godine.

Nasilja ima. Glavni junaci se bore s vojnicima koje je poslala zla kraljica, a upravo bi ona djeci mogla biti pomalo zastrašujuća ili pak scene u mračnoj šumi. Nenapadno e ukazuje na to da postoji privlačnost među likovima, dok su rječnik i tempo prilagođeni i primjereni djeci.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska u suradnji s portalom Generacija.hr pruža preporuke za “Kids friendly” filmove.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatske