/Dan žalosti za osmero mladih preminulih od trovanja kod Posušja

Dan žalosti za osmero mladih preminulih od trovanja kod Posušja

Nakon što je u ponedjeljak bio Dan žalosti za žrtve stradale u stražnom potresu koji je prošli utorak pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ali i šire, u utorak je u Hrvatskoj proglašen dan žalosti u spomen na osmero mladih koji su umrli u novogodišnoj noći u tragičnoj nesreći blizu Posušja.

Premijer Andrej Plenković poručio je kako se radi o “poruci solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske” i tu odluku, donesenu na poticaj šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana, nazvao je “ispravnom porukom”, piše direktno.hr.

Podsjetimo, osmero mladih umrlo je u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja ispušnim plinovima od agregata koji je vikendicu u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su čekali Novu godinu, opskrbljivao električnom energijom.

Tijela Ivana MiličevićaStipe RomićaŽane PavkovićMie SoldoStipe Pavkovića i Marije Pavković pokopana su ponedjeljak u mjestu Rakitnu. Dan ranije u Posušju je bio sprovod Mirele Rezo i Stjepana Jukića

Troje mladih bili su studenti Sveučilišta u Splitu, a petero su studirali na Sveučilištu u Mostaru.

U županiji zapadnohercegovačkoj, koja ne pamti ovakvu tragediju, proglašena je trodnevna žalost. Federacija BiH dva je dana odredila kao dane žalosti, dok su bosanskohercegovačke državne vlasti danom žalosti proglasile 2. siječnja.  

bkk

Foto: osmrtnicahercegovina.ba