/Desetogodišnja Lara skupila 745 čokolada za siromašne

Desetogodišnja Lara skupila 745 čokolada za siromašne

Tek joj je 10 godina, ali kada bi se na Laru Draganić iz Varaždina ugledali stariji, svijet bi bio puno ljepše mjesto. Lara je za svoje siromašne sugrađane skupila čak 745 čokolada. To je radila tijekom cijele godine, baš kao i posljednja dva Božića. No ove godine pomagala joj je i volonterka Socijalne samoposluge u Varaždinu.

Lara je više od dvije čokolade dnevno stavljala sa strane. I to uz pomoć baka, djedova, rodbine, ali i džeparca. Sve je počelo kad je imala svega osam godina. Tada je na televiziji vidjela reportažu o djevojčici kojoj je jedina želja za Božić bila – dobiti čokoladu.

“I onda sam odlučila skupljati čokolade da na taj način pomognem da i drugi imaju lijep Božić, da se mogu zasladiti, da budu sretni”, kazala je Lara za RTL.

Ove je godine djevojčica imala pomoć i izvan obitelji. Mateja Bakulić radi u Općoj bolnici Varaždin i već pet godina volonterka je u Socijalnoj samoposluzi.

“Kao što je Lara rekla, ona je kod sebe, ja kod sebe. Provjeravala me. Nije mi za moj rođendan dala da pojedem niti jednu svoju čokoladu. Morala sam obećati da ne budem”, poručila je volonterka Mateja.

mšm/rtl

Foto: Pixabay