/Dvanaestogodišnji Carlos upisao studij medicinske fizike

Dvanaestogodišnji Carlos upisao studij medicinske fizike

Dvanaestgodišnji dječak položio je prijemni ispit i studirat će medicinsku fiziku i biofiziku na sveučilištu u glavnome gradu Meksika. To je najmlađi student u povijesti koji je primljen na ovo sveučilište.

Carlos Antonio Santamaria Diaz bit će prvi student te dobi koji se upisao na Nacionalno autonomno sveučište u Meksiku (UNAM), potvrdili su iz te ustanove.

“Samo želim studirati, ako mi zatvore vrata, ući ću kroz prozor”, citira UNAM Santamariju.

Čudo od djeteta

Dječak iz Cuernavace, 90 kilometara južno od meksičke prijestolnice, nije bio nepoznat sveučilištu jer je od 2015. godine surađivao u projektima analitičke kemije, biokemije i molekularne biologije, prenosi HRT.

“Prijemni je bio težak jer još nisam dobro savladao integrale u matematici”, priznao je Santamaria koji je kroz dosadašnje školovanje ‘protrčao’.

Njegova majka kaže kako je ponosna na svog sina, baš kao i druge majke. Sa sveučilišta pak poručuju da će Carlos imati isti tretman kao i svi ostali studenti na sveučilištu, piše The Sydney Morning Herald.

Santamaria je zaljubljenik u videoigrice i student velikih kognitivnih sposobnosti, zaigran i sramežljiv, opisao je UNAM najmlađeg brucoša.

mšm/hrt.hr