/Eko Limach Fest potiče djecu na održiv odnos prema prirodi i društvu

Eko Limach Fest potiče djecu na održiv odnos prema prirodi i društvu

Novo izdanje “Eko Limach Festa”, održalo se u okviru “Projekta Ilica: Q’Art” i u zelenu oazu u srcu grada, u park Akademije likovnih umjetnosti, privuklo je brojne male i velike “limache”.

Mališani, ali i njihovi roditelji, imali su mogućnost sudjelovati u više od 20 interaktivnih radionica čiji je zajednički nazivnik poticanje kreativnosti i edukacija o važnosti održivog odnosa prema prirodi, ali i društvu.

“Oblikuj svoj svijet” moto je platforme “Eko Limach Fest” koja želi djecu potaknuti da kroz promišljeno djelovanje i odnos prema svijetu koji ih okružuje, izgrade svjesnost o tome da će njihova odluka i akcija danas ostaviti trag u svijetu sutra. ELF ih uči da sami mogu kreirati bolje društvo, zaštititi prirodu, oblikovati svoj grad, u ovom slučaju Zagreb, a onda i cijeli svoj svijet.

Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema ekosustavu u kojemu obitava, poručuju organizatori.

Podršku toj viziji dao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je posjetio Eko Limach Fest i podržao ideju “zelene edukacije” od najmanjih nogu te se pridružio djeci u oslikavanju zastave s parolom “Želimo bolji život”.

Sudjelovanjem u proljetnom izdanju “Projekta Ilica: Q’Art”, organizatori “Eko Limach Festa” vratili su se tamo gdje se osjećaju najbolje – uživo među mališane i osigurali njima i roditeljima priliku da kroz sudjelovanje u radionicama, zajedno uče i rastu kroz igru.

“Zajedno ćemo posaditi, izgraditi, očistiti, reciklirati, pričom jedni druge motivirati, primjerima inspirirati, rukama kreirati – bolji svijet”, poručuju organizatori te pozivaju sve zainteresirane da njihov rad prate na društvenim mrežama.

bkk

Foto: Eko Limach Fest