/EU-ova platforma ‘Kutak za učenje’ u pandemiji demonstrirala svoju važnost

EU-ova platforma ‘Kutak za učenje’ u pandemiji demonstrirala svoju važnost

Posljednjih godina, a osobito uslijed pandemije Covida-19 koja je ubrzala digitalizaciju i obrazovnog sektora, sve se više učenika, roditelja i nastavnika koristi internetskim alatima za učenje i razvoj. U nastojanju da im olakša edukaciju na daljinu i pruži niz korisnih materijala koji će djeci i mladima približiti Europsku uniju, nastala je posebna online platforma EU-ov “Kutak za učenje”, izvijestili su iz hrvatskog ureda Europske komisije.

Riječ je o edukativnoj platformi Europske unije koja nudi pregršt poučnog sadržaja u jednostavnim i zabavnim formatima specijalno prilagođenim upravo djeci i mladima, a ovih je dana proslavila svoj drugi rođendan.

“Kutak za učenje” objedinjuje stotine interaktivnih obrazovnih materijala o EU-u, namijenjenih djeci u dobi od pet do 18 godina te njihovim roditeljima i nastavnicima. Materijali se mogu pretraživati po temi, dobnoj skupini i vrsti, te su dostupni u obliku igara, stripova, kvizova, videozapisa, interaktivnih knjiga, mapa, brošura, članaka i prezentacija. Ova internetska platforma dostupna je na 24 službena jezika Unije i obuhvaća 12 relevantnih tema, uključujući primjerice okoliš i klimatske promjene, hranu, poljoprivredu i ribarstvo ili povijest EU-a.

Platforma sadrži i korisne nastavne materijale koje nastavnici mogu upotrebljavati u učionici ili izvan nje te u provedbi škole na daljinu kako bi razgovarali s učenicima o Europi, nudeći im kroz alternativne metode i alate drugačije iskustvo učenja. Svi su materijali osim u online verziji dostupni i u verziji za ispis te se izravno mogu preuzeti s platforme.
Posjetite stranice Kutka za učenje na adresi.

bl/bkk

Foto: europa.eu/Screenshot