/Film koji će vam pokazati koliko su često djeca neshvaćena, a zapravo imaju fantastična rješenja za probleme

Film koji će vam pokazati koliko su često djeca neshvaćena, a zapravo imaju fantastična rješenja za probleme

Film Vik i čarobni mač, priča priču o dječjoj želji za roditeljskom potporom i potvrdom. Kroz cijeli film se pokazuje koliko često djeca bivaju neshvaćena ili podcijenjena, a upravo ona često imaju fantastična rješenja za probleme s kojima se oni ili obitelj susreće .

Osim toga, naglasak je stavljen na važnosti prijateljstva i obitelji. Iako u filmu ima pokoja nasilna scena, prikazano je da ono nikada nije dobro rješenje te da se treba naučiti kontrolirati u situacijama ljutnje i bijesa jer zbog nerazboritih djela pojedinca drugi mogu stradati.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.Film može biti odličan povod za roditelje da s djecom porazgovaraju o utjecaju nasilja na druge i njegovim posljedicama, te kako nenasilno rješavati prepreke u svakodnevnom životu. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Roditeljima bi film mogao biti zabavan zbog zabavnih likova, “slapstick gegova” i smiješnih doskočica. Nasilja ima u nekim scenama gdje se Vikov otac susreće s gusarima. Ima verbalnog nasilja. Sve je prikazano na minimalan način. Zastrašujućih prizora nema, rječnik je primjeren djeci, iako su dane naznake da se gusarima sviđaju plesačice u sceni kada se Vikinzi preruše u plesačice.

Film je namijenjen djeci 6+, ali je tempo prilagođen i manjoj djeci.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska uz potportu portala Generacija.hr pruža preporuke za Kids friendly filmove.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska