/‘FOTO’ Bruno Kovačević predstavio kolekciju ‘365 sportskih priča’: Nadam se da će knjige nadahnuti mlade

‘FOTO’ Bruno Kovačević predstavio kolekciju ‘365 sportskih priča’: Nadam se da će knjige nadahnuti mlade

Život se ne mjeri brojem udisaja, već brojem trenutaka od kojih zastaje dah. Uspomenama koje nam se urežu duboko u sjećanja i slikama koje ožive čim zažmirimo.

Osmijeh Dražena Petrovića nakon još jedne trice Dream team-u, poza Usaina Bolta nakon prelaska kroz cilj najbrže utrke u povijesti, Ivaniševićev poljubac u pehar usred Wimbledona, slavlje Michaela Phelpsa nakon nevjerojatne 28. Olimpijske medalje, bolno lice Janice nakon spuštanja Medvednicom bez štapa… pregršt takvih trenutaka opisano je u 365 sportskih priča. 

Autor projekta Bruno Kovačević deset je godina prikupljao anegdote i skrivene detalje o sportskim zvijezdama, obilazio borilišta diljem svijeta i svjedočio njihovim povijesnim uspjesima. Sve što je doživio i otkrio ispisao je na više od 800 stranica u kolekciji od četiri knjige: proljeće, ljeto, jesen i zima.

Inspirativan tekst obogaćen je fantastičnim ilustracijama i poukama uz koje se svako dijete može lako zaljubiti u čistoću sporta. Knjiga je namijenjena prvenstveno djeci. Mogu im ih čitati djedovi i bake, tate i mame, a od 8. ili 9. godine mogu početi sami i tako sve do poodmakle životne dobi. Štivo je pisano tako da privuče i sve zaljubljenike u sport koji bi lako mogli pronaći puno detalja koje nisu znali, a neke će ih priče i vječno obogatiti.

“Tijekom 10 godina sam prikupljao priče za ove knjige čija je poruka da mladi pronađu svoju inspiraciju i motivaciju u životu upijajući znanja kroz najbolje sportske priče u povijesti. Pripremajući se za sportske prijenose kao komentator nailazio sam na nevjerojatne podatke, fantastične obrate tijekom najvećih sportskih događaja te sam ih odlučio spojiti u jednu cjelinu i objaviti kroz kolekciju četiri knjige. Ako bilo koje dijete u Hrvatskoj i svijetu pronađe inspiraciju da krene putem sporta, moja misija će biti uspješna”, izjavio je autor knjiga Bruno Kovačević 

Ambasador knjige je Pep Guardiola, jedan od najboljih nogometnih trenera na svijetu, a i kao otac troje djece odličan je uzor koji svojim pozitivnim primjerom dokazuje da su trud, rad i ulaganje, često i žrtva, temelj za uspjeh u životu i onome što radimo. Povodom predstavljanja je izjavio:

“Jako mi je drago što sam dio ovog velikog projekta, ove nevjerojatne knjige koju je Bruno napravio. Siguran sam da će knjiga biti inspirativna posebno djeci, ali i odraslima diljem svijeta.”

Knjige za djecu djeluju na razvoj njihove osobnosti, društvenih vještina jer su djeca u razvojnim godinama najviše otvorena za učenje, impresioniranje, motiviranje uz pozitivne primjere. Važno je zadržati djeci pozornost uz sadržaj koji im pomaže u izgradnji inteligencije, hrabrosti, brige za sebe i druge, a upravo edukativna i inspirativna literatura za djecu, kao što je knjiga “365 sportskih priča”, pomaže izgradnji ličnosti.

Idealan poklon za djecu i odrasle “365 sportskih priča” možete kupiti na web shopu u Tisak media centrima i u knjižarama Školske knjige.

Darovati knjigu i znanje nešto je najvrjednije što možete pokloniti djetetu, malom čovjeku kojeg želite izvesti na pravi put i učiniti ga velikim u našem svemiru. 

bl

Foto: Dijana Karabašić/Real grupa