/Fuchs: Od ponedjeljka nastava online, osim za osnovnoškolce nižih razreda i maturante

Fuchs: Od ponedjeljka nastava online, osim za osnovnoškolce nižih razreda i maturante

Ministar Radovan Fuchs dao je izjavu o detaljima vezanim uz organizaciju nastave u novom polugodištu nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima Stožera civilne zaštite. Potvrdio je kako će niži razredi osnovnih škola i maturanti ići od ponedjeljka u škole, a da će se ostali pridružiti u klupama ovisno o epidemiološkoj situaciji, pišu Roditelji.hr.

“Završni će razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama, što znači da će se moći osigurati dovoljna distanca među učenicima, s obzirom na to da će razredi od 1. do 3. biti online. Početkom ovog polugodišta nećemo narušiti optimistične trendove u slici i incidenciji novozaraženih. Za sada su te brojke dobre i ako se tako nastavi, mislim da bismo mogli ubrzo vidjeti sve učeničke u školama. No zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom. Puno je bilo pitanja o sigurnom pristupu školama u Zagrebu. U intenzivnim smo razgovorima s poglavarstvom, radovi na prijetećim dijelovima fasada su se intenzivirali i uvjeravaju nas da će opasni dijelovi u centru biti sanirani. Gdje ne bude moguće, riješit će se s posebnim skelama ispod kojih se može sigurno prolaziti.”

Što se tiče Sisačke županije, ministar je rekao da postoji mogućnost da se određenim preslagivanjem unutar škola osigura normalan način izvođenja nastave, što ne bi bilo loše jer bi se djeci mogla pružiti i psihološka pomoć. Izjavio je da su još uvijek u dogovorima s lokalnim tijelima o tome je li moguće do kraja ispoštovati ovu varijantu, jer je dio nastavnika u nemogućnosti izvoditi nastavu i hoće li biti potrebno za jedan dio djece osigurati i odgodu početka same nastave. Naglasio je kako nema razloga da u ostalim školama, koje nisu zahvaćene katastrofom, nastava ne krene kao što bi trebala na cijelom području Hrvatske.

bl

Foto: Unsplash